(VIDEO) Tatra a construit un camion de expediţie pentru o familie de tineri din Polonia, care vor face înconjurul lumii cu el

8 Decembrie 2022, 12:41
Redacţia PiataAuto.md
Doi tineri din Polonia au decis să vândă tot ce aveau, inclusiv propria casă şi două maşini, şi să cumpere un camion de expediţie pentru a face înconjurul lumii cu el, trăind în mişcare. Fabrica cehă de camioane Tatra a construit pentru ei un camion Phoenix 6x6, cu o casă la bord, pe care l-a testat de curând pe poligonul fabricii şi l-a livrat tinerei familii.
Pawel Malecki şi soţia sa Magdalena s-au pregătit ceva timp de această transformare majoră a vieţii lor, inclusiv prin comandarea camionului, dar şi schimbarea job-urilor cu unele care pot fi făcute de la distanţă, online. Cei doi au vândut ambele maşini şi casa şi acum, odată ce camionul Tatra le-a fost livrat, sunt pregătiţi să pornească în curând în lumea mare.
Pawel spune că a ales camionul documentându-se online şi văzând într-o mulţime de video-uri cum poate înainta o Tatra. Pe lângă asta, a vrut să nu facă o alegere-clişeu, optând pentru un Mercedes sau un MAN, cum fac mulţi alţi expediţionişti, dar a mers pe varianta Tatra. Deoarece aceste camioane au cadru dur rigid, iar pe lângă el şi tubul de tracţiune cu rol constructiv esenţial, rigiditatea structurală a camionului e mult mai înaltă, astfel încât casa din spate poate fi fixată direct pe cadrul rigid, fără nevoia unor pivoţi, care să amortizeze îndoirile cadrului.
Pe lângă asta, a ales un motor Paccar de 449 CP pentru camionul său şi o cutie ZF, ceea ce-i deschide larg orizontul la disponibilitate de piese de schimb şi mentenanţă oriunde în lume, or, compania Paccar e deţinătoare mărcilor DAF, Kenworth şi Peterbilt, cu prezenţă globală.
Modelul de camion, construit de Tatra pentru tânăra familie de aventurieri e un Phoenix cu tracţiune 6x6, cu diferenţiale blocabile, suspensie articulată şi, fireşte, tub de tracţiune. Casa de la bordul lor e una ce-şi poate creşte înălţimea până la nivelul uneia cu două etaje şi 5,5 metri înălţime, oferind confortul unei vile compacte. Avantajul acestei vile, montată pe un camion Tatra, e că în fiecare dimineaţă poţi avea altă privelişte de pe geam, inclusiv una prinsă din cele mai izolate locuri.
Şi, apropo, pe acoperiş sunt montate panouri solare cu o putere de 2 kW.
Vezi acest camion în testările de uzină şi în momentul livrării în video-urile de mai jos.
0
8,048
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!