(VIDEO) Un taximetrist din Chişinău se contrazice cu clientul său, explicându-i că indicatorul pe care nu-l respectă e doar de recomandare

12 Decembrie 2022, 10:34
Redacţia PiataAuto.md
Dacă te-ai simţit vreodată revoltat de şoferi care nu respectă indicatoarele ce stipulează direcţiile de deplasare pe benzi într-o intersecţie, acum un taximetrist a oferit şi o explicaţie, în viziunea sa, a motivului pentru care el însuşi nu respectă aceste indicatoare şi încalcă regulamentul. Ele sunt doar de recomandare, spune acesta.
Totul s-a întâmplat azi dimineaţă, pe strada Pan Halippa din Chişinău, acolo unde, la o intersecţie, era amplasat indicatorul 5.37.2, care stipula că de pe banda dreaptă deplasarea trebuie să se facă doar spre dreapta. Clientul taximetristului îi spune la un moment dat „Dvs. înţelegeţi, că încălcaţi acum regulamentul circulând pe această bandă înainte, nu?”. La care şoferul îi răspunde că indicatorul rutier e doar de recomandare şi continuă să se deplaseze înainte de pe acea bandă, încălcând regulamentul rutier.
De fapt, indicatorul cu pricina face parte din categoria indicatoarelor de informare şi orientare, iar respectarea lor e la fel de obligatorie. Din aceeaşi categorie fac parte şi indicatoare care stipulează viteza maxim admisă pe benzi, când limitele sunt diferite (ca pe viaductul din Chişinău, de exemplu). Tot din aceeaşi categorie face parte şi indicatorul de drum cu sens unic, dar şi finalizare a porţiuni cu sens unic, indicatorul de bandă rezervată pentru transport public, de finalizare a unei benzi, de parcare, de trecere de pietoni, etc.
Foto: Indicatoare rutiere din aceeaşi categorie

Vezi în video-ul de mai jos interacţiunea între pasageri şi şofer.

Sursa video: Facebook / grupul GBM.Online
1
5,537
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!