În Moldova se circulă în condiţii de polei şi zăpadă, poliţia atenţionează că azi se aşteaptă aglomerări pe traseele naţionale

8 Ianuarie 2023, 10:15
Redacţia PiataAuto.md
Noaptea şi în dimineaţa zilei de duminică, 8, ianuarie, într-o mare parte a Republicii Moldova a nins uşor, ceea ce a dus la depunerea unui mic strat de zăpadă pe alocuri, iar pe multe din trasee acesta a derivat în polei mai greu de identificat şi mai periculos. Aceste condiţii meteo au coincis cu o zi în care se aşteaptă aglomerare mare pe traseele naţionale, mulţi revenind din micile vacanţe de sărbători, prin urmare azi va fi o zi cu risc sporit de accidente rutiere, iar poliţia atenţionează despre aceste riscuri.
Poliţiştii mai menţionează că echipajele din teritoriu raportează că în unele regiuni ale ţării aceste condiţii meteo sunt însoţite şi de ceaţă, ceea ce reduce şi mai mult vizibilitatea şi sporeşte riscul de accidente. Prin urmare, poliţiştii amintesc că-n asemenea condiţii deplasarea poate fi făcută doar cu anvelope de iarnă şi recomandă evitarea depăşirilor în condiţii de polei şi vizibilitate redusă, or depăşirile pot fi sursa celor mai grave accidente în asemenea condiţii.
De asemenea, în această perioadă a anului e obligatorie şi folosirea luminilor, faţă şi spate, inclusiv pe timp de zi. E crucială şi reducerea vitezei, mai ales că azi vor fi coloane lungi de automobile pe traseu, care se vor deplasa mai dificil, şi după o porţiune de traseu mai liber, pate surveni neaşteptat o porţiune de traseu aglomerat, în care să ajungi din urmă o coloană de maşini.
Şi, în fine, în contextul numărului mare de accidente cu pietoni, înregistrate cu pietoni în ultimul timp, e esenţial ca în condiţiile de trafic de azi să se reducă viteza înainte de treceri, pentru a avea posibilitatea reacţionării în timp util şi cedării trecerii. Va fi o zi cu pericole sporite în trafic, deci, şi de noi toţi depinde să evităm materializarea acestor riscuri în accidente.
0
1,412
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!