Poliţia din Germania a încercat timp de 15 minute să oprească o Tesla pe autostradă, şoferul căreia adormise

4 Ianuarie 2023, 14:15
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Germania a raportat un caz cu totul neobişnuit, produs pe autostrada A70, în apropriere de Bamberg, Franconia de Sus, miercurea trecută, la 28 decembrie, când un echipaj a încercat timp de 15 minute să oprească o Tesla, şoferul căreia adormise.
Foto: Poză simbol

Aproximativ la ora 12 ziua, echipajul de poliţie a observat Tesla şi a vrut să o oprească pentru verificări, însă în scurt timp poliţiştii au conştientizat că şoferul nu răspunde la semnalele poliţiei şi nici măcar la girofar şi claxon. Deşi Tesla mergea cu 110 km/h, şoferul acesteia dormea la volan, cu scaunul lăsat spre spate. Maşina menţinea aceeaşi distanţă ca şi maşinile din faţa sa, dar poliţia n-a vrut iniţial s-o oprească direct pe autostradă prin plasarea sa înaintea Teslei, pentru a nu risca un comportament imprevizibil al maşinii, care ar fi putut schimba banda sau ar fi putut dezactiva autopilotul, nemaivorbind de riscul pentru ceilalţi.
Poză simbol

Aşa că poliţiştii au continuat să înainteze alături de Tesla cu şoferul adormit pentru 15 minute în continuu, punând girofarul şi sirena în funcţiune, în încercarea de a-l trezi. Abia peste 15 minute, şoferul din Tesla s-a trezit şi a urmat poliţiştii până în cea mai apropiată parcare.
Poză simbol

Acolo poliţiştii au descoperit că şoferul, în vârstă de 45 de ani, plasase o greutate în interiorul volanului, pentru a lăsa maşina să creadă că cineva mai ţine mâinile pe volan. Şoferul părea a fi sub influenţa unor substanţe dubioase, aşa că acesta a fost însoţit pentru prelevare de probe. Poliţia nu doar că i-a suspendat permisul, dar a şi iniţiat o anchetă penală pentru punerea în pericol a traficului, fapt care înseamnă o posibilă condamnare penală cu închisoare, dacă o asemenea decizie va fi luată de instanţa de judecată. Cert e că acest caz reprezintă cea mai lungă încercare a poliţiei din Germania de a opri o maşină necontrolată de un şofer.
0
4,938
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!