(VIDEO) Cum merge o dubiţă VW Caddy 1.9 TDI, cu motor adus la 230 CP, pe o autostradă din Germania

5 Ianuarie 2023, 20:21
Redacţia PiataAuto.md
Dubiţele VW Caddy, cu motorizare diesel de 1,9 TDI, era nişte maşini practice şi simple, făcute să galopeze fără mari pretenţii la muncă intensă de zi cu zi. Iar dieselul de sub capotă era renumit pentru durabilitate în timp şi consum mic, dar niciodată pentru performanţe uluitoare. Totuşi, un olandez a decis să-şi condimenteze dubiţa sa aşa, încât să alerge mai rapid ca oricare alta de felul său.
E un VW Caddy din generaţia a 2-a, 9K, produsă între 1996 şi 2004. O maşină care arată absolut banal la prima vedere, dacă n-ar avea nişte abţibilduri pe ea, care să mai atragă atenţia.
Sub capotă, aşa cum spuneam, e un motor diesel 1,9 TDI, care a primit o turbină mai mare, de la un motor 2,7 V6 de pe un Audi A6. Desigur, s-a făcut şi o rescriere a softului la motor, aşa că acum motorul livrează 230 CP şi 520 Nm!
În rezultat, acest Caddy pur şi simplu „zboară” pe autostradă, aşa pătrăţos cum e, şi-şi urcă acul vitezometrului dincolo de gradaţia sa maximă, chinuindu-l pe acesta într-o zonă în care nu mai există cifre!
Fireşte, e de prisos să mai spune, cât de des ajung alţi şoferi să fie uimiţi de performanţa dubiţei. Vezi cum merge aceasta pe o autostradă din Germania, fără limită de viteză, în video-ul de mai jos.
0
2,003
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!