(VIDEO) Cum sună şi cum merge un Ferrari 812 cu 165.000 km parcurşi, pe o autostradă fără limită de viteză din Germania, cu eşapament Novitec

20 Ianuarie 2023, 19:18
Redacţia PiataAuto.md
Pentru maşinile uzuale, cifra de 165.000 km parcurşi nu reprezintă decât o normalitate absolută a unui parcurs la care orice maşină bine construită trebuie să ajungă într-o stare foarte bună. Dar despre exemplare Ferrari, care să atingă 165.000 km aproape că nu se aude niciodată. Însă un asemenea Ferrari 812 Superfast există, iar proprietarul său olandez îl conduce ca o maşină de zi cu zi, făcând navete pe autostradă până la muncă, în fiecare zi.
Există mai multe motive pentru care modelele Ferrari ajung rar la cifre mari de parcurs. Nu pentru că ar fi mai puţin fiabile, ci din cu totul alte motive. În primul rând, pentru că asta scade mai repede decât ţi-ai dori din valoarea unei asemenea maşini exclusive la revânzare, şi apoi e greu să explici următorului cumpărător de ce toţi vând maşinile cu 20-40 mii km, iar tu o vinzi cu 160. În al doilea rând, de obicei un Ferrari nu e singura maşină dintr-un garaj, şi există alternative pentru deplasările practice din punctul A în punctul B, iar Ferrari rămâne pentru ieşiri de plăcere. În al treilea rând, pentru că un parcurs de 160 mii km pentru Ferrari, presupune şi mulţi bani cheltuiţi în ritm mai intens pentru mentenanţă tehnică.
Şi totul, proprietarul acestui Ferrari, tot el şi proprietar al unui dealer de maşini exclusiviste, consideră că aceste maşini trebuie şi pot fi conduse intens. Nu e primul supercar căruia i-a făcut cifre mari de parcurs, dar pe toate le întreţine exemplar, aşa că maşinile îşi păstrează starea impecabilă, şi până şi cei de la Ferrari comunică des cu acesta pentru a-i afla experienţa mai rară a unor asemenea cifre pe modelele lor.
Acum, acest Ferrari al său cu 165 mii km a ajuns pe mâinile unui youtuber din aceeaşi ţară, care l-a scos la galopat pe o autostradă din Germania. Apropo, maşina are un sistem de eşapament Novitec, fără catalizator şi fără prea mult elemente care să-l facă mai silenţios. Aşa că motorul V12 sună extraordinar!
Cum merge, deci, acest Ferrari cu parcurs mare pe autostradă? Teoretic, ar trebui să alerge cel puţin la fel de bine, ba chiar şi cu câţiva km/h în plus, datorită lipsei de rezistenţă din sistemul de eşapament, dacă sistemul electronic al motorului nu-i limitează oricum puterea. Maşina anunţa când era nouă 340 km/h drept viteză maximă. Dar acum acelaşi motor de 800 CP, cu un alt sistem de eşapament, l-a adus la o viteză de 351 km/h, cel puţin conform vitezometrului de pe bord.
Vezi totul în video-l de mai jos.
0
4,992
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!