(VIDEO) Iată de ce nu trebuie să faci o depăşire în ceaţă, când nu ai vizibilitate

28 Ianuarie 2023, 09:55
Redacţia PiataAuto.md
E oarecum firesc şi clar că în condiţii de ceaţă trebuie să circulăm mai prudent, asigurându-ne suplimentar şi încercând să evităm manevrele care ne pot supune riscului adiţional şi totodată să fim mai pregătiţi că din ceaţă ar putea apărea oricând surprize. Dar o situaţie surprinsă de curând pe un traseu extraurban din Polonia arată cât de mare poate fi riscul chiar şi atunci când, aparent, toţi circulă regulamentar şi când parcă s-a încercat şi o asigurare suplimentară.
Autorul filmării circulă în spatele unui camion mai lent pe un traseu extraurban, în ceaţă. Are linie întreruptă şi îi este permisă depăşirea. Şi acest şofer iese la o depăşire, după ce se asigură că, aparent, nu vine nimeni de pe contrasens. Încearcă să facă depăşirea repede, pentru a minimiza riscul.
Însă la finalul depăşirii, din ceaţă, în faţa sa apare o maşină care circula regulamentar şi avea şi luminile incluse. Deci, nici acel şofer nu poate fi acuzat de nimic. Pur şi simplu, ceaţa a redus vizibilitatea la o asemenea distanţă mică, până şi cu lumini, încât maşina a devenit vizibilă abia foarte târziu.
Din fericire, şoferul autor al filmării a luat-o rapid spre stânga şi a reuşit să evite la limită un impact frontal, mai mult din noroc.
A ieşit cu maşina sa pe acostamentul de iarbă şi risca să ajungă într-un copac oricând. Dar într-un final a reuşit chiar şi să iasă înapoi pe partea carosabilă, aparent fără daune semnificative la maşina sa şi fără ca cineva să fie rănit.
E o situaţie, însă, care arată mai clar ca oricare alta de ce nu trebuie să faci o depăşire în ceaţă, atunci când nu ai vizibilitate suficientă spre contrasens. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,920
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!