(VIDEO) Şoferul unei Skoda salvează o viaţă la o trecere de pietoni din Chişinău, un Peugeot rămâne distrus din cauza neatenţiei

12 Ianuarie 2023, 09:22
Redacţia PiataAuto.md
Încă un accident la o trecere de pietoni din Chişinău s-a produs aseară, pe bulevardul Dacia. De această dată, din fericire, şoferul unei Skoda a ţinut piciorul bine apăsat pe frână, aşa că maşina sa nu a fost proiectată spre pietonul din faţa sa, care a rămas neatins. Însă modul în care s-a produs accidentul indică absolut clar despre privirile unui şofer de Peugeot, care nu erau aţintite la drum.
Skoda Superb începe a frâna la secunda 51 din afişajul de timp al video-ului de mai jos, cu mult timp înainte de trecerea de pietoni. E o frânare predictibilă şi prudentă, la care cei din spate aveau timp să reacţioneze, dacă ar fi privit la drum.
Skoda reuşise deja să oprească complet la trecerea de pietoni, iar pietonul începuse a traversa, însă şoferul Peugeot-ului din spate aşa şi nu apăsase frâna, continuând să înainteze, chiar dacă era clar că trece pe lângă o zebră, unde putea fi şi un pieton în faţă, fără alte maşini. Abia în secunda 56, după 5 secunde de la începutul frânării Skoda, şoferul de Peugeot începe a frâna. Mai avea, însă, doar vreo 2 metri până la Skoda staţionată în faţa sa.
Prin urmare, Peugeot a lovit acea Skoda Superb din spate. Skoda, însă a rezistat şi s-a mişcat doar câţiva centimetri, astfel că nu a atins pietonul care se afla chiar în faţă. Maşina cehă a rezistat de minune şi la impact, alegându-se doar cu mici deteriorări la bara de protecţie spate, în timp ce Peugeot-ul şi-a distrus toată partea frontală. Dacă nu era Skoda acolo, însă, e aproape sigur că Peugeot-ul lovea pietonul direct.
Sursa video: Facebook / grupul GBM.Online / Igor Harevschii
0
45,390
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!