Construcţia unui nou pod peste Prut la vama Albiţa-Leuşeni va începe în curând, alte două poduri vor fi reabilitate

24 Februarie 2023, 09:07
Redacţia PiataAuto.md
Vestea despre un nou pod peste Prut la vama Albiţa-Leuşeni poate suna ca un deja-vu, şi asta pentru că încă în iulie 2021 se anunţa pentru prima dată despre această iniţiativă. Dar, birocraţia încetineşte adesea progresul unor asemenea proiecte între România şi Moldova şi abia ieri guvernul României a aprobat trei memorandumuri ce permit negocierea şi semnarea acordurilor bilaterale între România şi Moldova, privind construcţia noului pod de la Leuşeni-Albiţa şi reabilitatea altor două poduri peste Prut
Guvernul Moldovei anunţă că noul pod de la Leuşeni-Albiţa va corespunde standardelor moderne de construcţie în domeniul podurilor şi va facilita o circulaţie mai sigură, mai confortabilă şi mai fluidizată între cele două maluri ale Prutului. Acest pod nou ar urma să aibă 4 benzi de circulaţie.
Cel mai probabil, noul pod va fi construit în imediata apropiere de cel existent, care are doar două benzi, iar apoi vor fi construite şi căile de acces către el. E important să menţionăm că acum câteva săptămâni, cele două guverne din România şi Moldova au semnat şi un acord de organizare a unui singur punct comun de procesare la punctul de trecere a frontierei Leuşeni-Albiţa, prin urmare şi noile căi de acces construite odată cu noul pod vor ţine cont de existenţa unui singur punct de control.
Pe lângă podul de la Albiţa-Leuşeni, acordurile aprobate ieri de guvernul României mai prevăd reabilitarea integrală a podurilor de la punctele de trecere Oancea-Cahul şi Sculeni-Sculeni, ambele poduri aflându-se în prezent în stare avansată de degradare a structurii lor.
0
1,939
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!