Mercedes a dezvăluit primele imagini cu interiorul noii generaţii E-Class W214 şi anunţă că maşina va avea cameră selfie, Zoom şi TikTok

23 Februarie 2023, 10:53
Ilie Toma
Mercedes a publicat primele imagini cu interiorul noii generaţii E-Class, cu codul de caroserie W214, dezvăluind totodată şi câteva informaţii curioase despre noul model. Astfel, primul lucru care se face observat e planşa de bord digitalizată aproape complet, într-o formă similară cu cea care debutase pe EQS. Acum ecrane există atât la cadranele de bord ale şoferului şi zona centrală de multimedia, cât şi în zona pasagerului.
Ca şi la EQS se încearcă asigurarea unei senzaţii de planşă complet digitală, în care nu mai sunt sesizate hotarele exact ale display-urilor, acest lucru fiind făcut prin celule OLED şi o textură de nuanţă a apropiată a spaţiului din jurul lor. Dar, efectiv vorbind, e vorba tot de 3 display-uri, unul suplimentar fiind integrat în zona pasagerului dreapta.
Noul E-Class va pune un accent uriaş pe software în tot ce dirijează atât aceste sisteme multimedia, cât şi întreaga maşină, producătorul spunând că va putea astfel actualiza de la distanţă funcţiile maşinii. E-Class va beneficia şi de conexiune 5G.
Noul Mercedes E-Class va avea iluminare ambientală care va putea pulsa în ritmul muzicii. Ecranul din zona pasagerului dreapta va permite rularea filmelor, inclusiv pe baza serviciilor de streaming, în timpul condusului, considerându-se că şoferul nu va privi spre ele.
Accentul pe funcţii digitale a mers atât de departe, încât Mercedes menţionează că noul E-Class va avea o cameră selfie, care poate filma sau fotografia şoferul. Când maşina e staţionară, şoferul îşi poate face selfie-uri, şi poate petrece conferinţe video pe Zoom, aplicaţia putând fi instalată în sistemul multimedia al maşinii.
Germanii mai anunţă că şi alte aplicaţii terţe pot fi instalate în maşină, dintre ele menţionând în mod special TikTok şi Angry Birds.
Iar aici am cam rămas fără comentarii. Dacă, după 75 de ani de istorie a lui E-Class şi a predecesorilor săi, Mercedes a ales să pună asemenea accente în primele informaţii oficiale pe care le comunică despre o nouă generaţie E-Class, atunci se pare că alunecăm spre un nou capitol al accentelor bizare în lumea auto. Cândva, despre E-Class se vorbea la nivel de măiestrie inginerească şi confort, durabilitate de milioane de kilometri şi overengineering, motoare superbe, funcţii avansate care te făceau să înţelegi că oamenii care creaseră acel E-Class se gândiseră la totul, la fiecare mic detaliu la care nici cumpărătorul nu s-ar fi gândit. În 2023, însă, tot ce vei putea spune despre noul tău E-Class va fi că are trei ecrane, iluminare pulsantă în ritm de bas ca într-un club, cameră de făcut selfie-uri, şi TikTok în maşină. Până şi aceste ciudăţenii, că altfel nu le putem spune, par deja învechite moral, de parcă maşina asta ar fi fost concepută în anul 2020, când Zoom-ul era primordial, şi nimeni nu s-a mai întrebat dacă mai impresionezi astăzi pe cineva cu asta. În fine, se pare că aşa va arăta noua epocă a lui E-Class, modelul W214 urmând să apară în curând şi să fie lansat în producţie în vara acestui an.
0
3,082
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!