(VIDEO) Camera de bord l-a salvat de amendă pe un şofer din Chişinău, oprit de un poliţist care pretindea că acesta a trecut la roşu

6 Februarie 2023, 12:54
Redacţia PiataAuto.md
Un şofer din Chişinău, care circula sâmbătă dimineaţa în condiţii de trafic aproape pustiu pe bulevardul Ştefan cel Mare din capitală, a avut surpriza de a fi oprit de un poliţist, care l-a acuzat că ar fi trecut la roşu, deşi semaforul era în mijlocului ciclului de culoare verde.
Totul s-a produs la intersecţia bulevardului Ştefan cel Mare cu strada Armenească. Şoferul autor al filmării văzuse autobuzul opri la semafor în faţa sa, iar astfel şi-a ajustat un pic viteza, de la vreo 23 km/h la 13 km/h, pentru ca şi autobuzul să aibă timp de a demara şi maşina sa să nu oprească. Mercedesul autorului a trecut la culoarea verde clară a semaforului, şi întrucât autobuzul abia demarase de la semafor, e clar că traversarea a avut loc în mijlocul intervalului de timp rezervat culorii verzi. Totuşi, poliţistul l-a oprit pe autor, întrebându-l, paradoxal, unde se grăbeşte, deşi acesta circula mai devreme cu 13-23 km/h. La nedumerirea şoferului, poliţistului i-a a pretins că autobuzul ar fi trecut la culoarea galbenă a semaforului, iar el ar fi trecut la culoarea roşie.
Din fericire, în acest caz există camera de bord drept dovadă a inexistenţei încălcării şi a unui motiv pentru un eventual proces verbal. Însă, în lipsa acesteia şi în contextul unor asemenea pretenţii din partea unui poliţist, cel mai probabil şoferul ar avea nevoie de contestarea procesului verbal în judecată.

Vezi situaţia surprinsă şi publicată de şoferul de Mercedes în video-ul de mai jos.

Sursa video: Facebook / TrassaMD
1
30,213
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!