(VIDEO) Noul VW Toureg va debuta cu faruri cu 38.400 LED-uri şi emblemă iluminată în spate

16 Februarie 2023, 13:07
Redacţia PiataAuto.md
VW a anunţat că derulează teste intense în regiunea arctică a viitorului VW Touareg, care e un facelift, de fapt, şi pe care-l va lansat în vara acestui an. Şi, dacă acum 20 de ani, când se lansa prima generaţie Touareg, la un asemenea SUV se vorbea despre cum poţi pleca să explorezi lumea cu el şi ce motoare savuroase şi capabile aveai sub capotă, acum cele mai importante lucruri pe care VW le comunică despre noul Touareg ţin de LED-urile din faţă, emblema iluminată de pe posterior şi senzori pe acoperiş.
Astfel, noul Touareg va avea blocuri optice în faţă, care vor însuma un număr de 38.400 de LED-uri şi micro LED-uri. Câte 19.200 pe fiecare parte. Toate vor făcea parte dintr-un nou sistem de iluminare, numit IQ.Light. Fireşte, efectul final ar trebui să fie o iluminare mai bună şi mai intensă, fără a orbi alţi participanţi la trafic.
O altă noutate, care nu e decât un artificiu, e emblema iluminată în spate. Asemenea embleme au fost permise şi în UE, dacă sunt de culoare roşie, aşa că VW Touareg va face uz de noua permisiune.
Din lucrurile un pic mai importante, se poate vorbi de o uşoară reajustare a suspensiei, atât cea cu arcuri de oţel, cât şi cea pneumatică. S-au montat şi senzori pe acoperiş, care vor vedea dacă acolo e instalată o boxă suplimentară de portbagaj şi vor ajusta rigiditatea suspensiei şi intervenţia ESC-ului în funcţie de asta.
În fine, la interior va exista un display mai mare, cu 38,1 ţoli diagonala iar pe lângă asta au mai apărut actualizări de comenzi vocale. Dar, accentul principal rămâne a fi pe LED-uri şi luminiţe. Un fapt important rămâne nespus şi nu poate fi comunicat până la lansarea în producţie: dacă un far full-LED anterior avea adeseori un preţ de peste 2.000 euro bucata când ajungea să fie comandat la un service, cât va costa un nou far, cu 19.200 LED-uri în el? Toate indiciile arată cu nu va fi mai ieftin.
Vezi în video-ul de mai jos cum arată noul far, dar şi câteva secvenţe de la testele de la cercul polar.
0
3,001
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!