O companie din Italia a început a vinde exemplare Fiat 500 clasice restaurate la preţ mai mic decât Dacia Logan

6 Martie 2023, 13:43
Redacţia PiataAuto.md
Fiat 500 a fost una din cele mai îndrăgite maşini ale Italiei, devenind chiar un simbol al stilului de viaţă pe peninsulă. Era o maşină compactă, plăcută ochiului şi foarte simplă în construcţie. Dacă ar fi producă azi cineva Fiat 500 de la zero, exact în ipostaza clasică, n-ar putea-o face, pentru că nu s-ar conforma regulilor impuse pentru maşinile lor. Însă o companie din Italia a dat start vânzărilor de maşini restaurate, pe care le vinde la preţ mai mic decât o Dacia Logan nouă.
Pentru că Fiat 500 s-a produs în foarte multe exemplare, maşinile primare, pe care compania le caută pentru a le restaura, se găsesc la preţ mic. Mai apoi, urmează lucrări de restaurare standardizate, într-un flux organizat ca o linie de producţie, ca să se poată face totul mai rapid şi mai eficient în costuri.
Compania italiană, numită The Real Italian Company, anunţă că preţurile pentru Fiat-urile 500 restaurate pornesc de la doar 9.000 euro. E posibilă şi personalizarea lucrărilor, prin nuanţe speciale de vopsire a caroseriei sau prin nuanţe de interior sau alte dotări şic în habitaclu, care vor duce preţul la cifre mai mari, dar oricum, şi pentru 9.000 euro se poate achiziţiona o maşină restaurată care arată impecabil, spun italienii.
Această sumă include revitalizarea completă a motorului de 500 cm cubi, a suspensiei, a direcţiei, a frânelor şi a cablajelor electrice. De supravegherea procesului se ocupă un inginer care a lucrat cândva la Fiat, la producţia acestor modele, deci există şi un nivel avansat de expertiză pentru acest modele, ne asigură creatorii acestei maşini.
Cert e că ideea de a restaura pe bandă rulantă un model clasic şi de a-l vinde la preţ accesibil reprezintă o nouă abordare curioasă!
1
6,360
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!