(VIDEO) Cum arată şi cum sună noul Aston Martin DBX 707, cu rol de ambulanţă în Formula 1

3 Martie 2023, 20:03
Redacţia PiataAuto.md
Formula 1 are un safety car, pe care toţi îl ştiu şi care iese pe circuit înaintea bolizilor care concurează atunci când există situaţii de risc şi e nevoie de menţinerea unei viteze mai mici, fără depăşiri. Dar, pe lângă acel safety car, mai există un medical car, adică o ambulanţă ultra-rapidă, cu care echipa medicală ar trebui să ajungă prima la locul unui eventual accident pe circuit. Ei bine, acesta e noul medical cam pentru sezonul din 2023 al Formula 1 — Aston Martin DBX 707.
Întrucât în acest week-end are loc prima cursă de Formula 1, cei de la Aston Martin şi-au prezentat flota de maşini de siguranţă pe care o au pentru Formula 1. Multă vreme modelele Mercedes-AMG au avut acest rol, dar, de câţiva ani, Aston Martin le-a luat locul.
În rol de safety car rămâne tot un Aston Martin Vantage. Modelul nou din această ligă e cel destinat medicilor. Anul trecut Aston Martin pusese un DBX standard în acest, dar, întrucât a lansat DBX 707 între timp, pe care îl tot numeşte cel mai puternic şi mai rapid din lume, deşi nu este aşa, acum modelul nou va figura în rol de ambulanţă. Acesta are 707 CP şi 900 Nm, cu care poate atinge prima sută în 3,1 secunde. Apropo, motorul e un V8 de Mercedes-AMG, motor pe care Aston Martin îl foloseşte de cel timp bun în gama sa, după cum experimentasem şi noi în testul nostru cu un Aston Martin DB11.
Oricum, chiar dacă nu e cel mai rapidă din lume, aşa cum pretinde, Aston Martin DBX e un motor care merge excelent de bine şi sună superb, or, are mai mulţi cilindri sub capotă decât un bolid de Formula 1! Iar Aston Martin dezvăluit şi cum arată acest medical car al său, dar i-a prezentat şi pe cei de la bord — medicul şi pilotul, şofer de ambulanţă, care stau de gardă cu acest bolid la fiecare cursă de Formula 1, de ani bun încoace!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,400
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!