Accident deosebit de grav pe traseul Leuşeni, între un autoturism Mercedes, un camion şi un microbuz, unul din şoferi a decedat

5 Aprilie 2023, 14:47
Redacţia PiataAuto.md
Un accident deosebit de grav s-a produs acum aproximativ o oră pe traseul Chişinău-Leuşeni, cu implicarea a 3 vehicule — un autoturism, un camion şi un microbuz, în urma unei depăşiri neasigurate. Din păcate, şoferul din autoturism a decedat pe loc.
Conform informaţiilor furnizate de Cristina Vicol, ofiţer de presă la inspectoratul de poliţie Nisporeni, şoferul Mercedesului a ieşit la depăşirea microbuzului VW şi a lovit frontal camionul MAN care venea din sens opus. Se pare că Mercedesul a ricoşat în urma loviturii cu camionul şi a fost lovit deja în lateral stânga de microbuzul VW. În urma acestui accident, şoferul din Mercedes a decedat, iar pasagerul său, de 23 de ani, a fost preluat de medici şi transportat la spital.
După gradul major de avariere a camionului, se poate spune că viteza de impact a fost una foarte mare. Însă circumstanţele accidentului indică două posibile versiuni. Pe acest segment în coborâre pentru microbuz şi Mercedes, depăşirea e permisă şi vizibilitate există. Prin urmare, fie şoferul de Mercedes a ieşit la o depăşire total iresponsabilă, văzând camionul în faţa sa şi crezând că reuşeşte, lovind camionul fără a avea spaţiu să revină înapoi pe banda sa, fie mai există o probabilitate a unei situaţii în care şoferul de microbuz să fi accelerat în toiul depăşirii. Probabil doar o cameră de bord sau o expertiză avansată a poliţie ar putea spune care a fost exact scenariul acestui accident. Mai trebuie să menţionăm că drumul are urme de lapoviţă pe el, deci aderenţa era scăzută.
Ceilalţi doi şoferi nu au fost răniţi. Poliţia desfăşoară o anchetă pentru a stabili circumstanţele exacte ale acestui accident.
0
5,262
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!