Cel mai puternic Mercedes-AMG S-Class din istorie va porni de la peste 200 mii euro, dar va pluti pe asfalt cu până la 290 km/h

6 Aprilie 2023, 11:43
Redacţia PiataAuto.md
Germanii au anunţat încă în luna decembrie a anului trecut că noul S-Class AMG urma să preia sistemul de propulsie plug-in hibridă de la Mercedes-AMG GT S E Performance, care face uz de un motor V8 biturbo de 4,0 litri şi de un electromotor puternic pe puntea spate. Dar noul S-Class AMG e mai puternic decât GT, devenind şi cel mai puternic Mercedes-AMG S-Class istorie, cu 802 CP şi 1.430 Nm livraţi de sistemului său de propulsie! Acum, însă, germanii au anunţat şi preţul pentru cel mai puternic AMG S-Class din istorie. Acesta va porni de la peste 208.000 euro în Germania, inclusiv taxe.
Maşina, numită deplin Mercedes-AMG S 63 E PERFORMANCE, dispune de sistem de tracţiune integrală 4MATIC+, complet variabil în distribuţia dintre axe, vine cu suspensie pneumatică standard, şi va putea accelera de la 0 la 100 km/h în 3,3 secunde, chiar dacă e extraordinar de grea. Cântăreşte 2,6 tone la gol, din cauza dimensiunilor şi a sistemului plug-in hibrid.
Acesta, de altfel, îi este de folos mai degrabă la puterea totală, decât la economie sau reduceri majore de emisii. Or, bateria maşinii are 13,1 kWh capacitate totală, din care doar 10,5 kWh sunt utilizabili, iar ei sunt suficienţi doar pentru 33 km de condus pur electric, deci un consum mare, de circa 31,8 kWh/100 km în regim pur electric.
Dar, e clar că noul S-Class AMG nu pune mare accent pe rularea în regim pur electric, decât în interiorul centrelor oraşelor, acolo unde ar putea exista restricţii. În rest, e făcut să-şi dezlănţuie puterea, iar 802 CP înseamnă o forţă imensă, absolut imensă, chiar şi pentru un S-Class AMG.
Dacă plăteşti „doar” 208.392 euro, în preţ de bază, vei primi o maşină limitată la 250 km/h. Dacă vei bifa pachetul opţional de şofer AMG, de 2.261 euro, limita maşinii va fi mărită la 290 km/h şi atunci acest bolid la pluti pe autostrăzi cu 290 la oră.
Opţionalele nu sfârşesc aici. Frânele de ceramică şi carbon sunt opţionale şi mai costă 8.925 euro, dacă vrei decor de fibră de carbon pe caroserie mai trebuie să mai plăteşti 5.831 euro, iar dacă vrei jante de 21 de ţoli — încă 3.808 euro. Aşa că efectiv, pe lângă cei 208 mii euro preţ de start, vei ajunge uşor la vreo 250 mii euro cu tot cu opţionale, ba chiar şi mai mult.
1
3,359
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!