Primul BMW din noile maşini ale poliţiei din România, implicat într-un accident cu 4 automobile la Cluj, 6 oameni au fost răniţi

25 Aprilie 2023, 10:23
Redacţia PiataAuto.md
Un accident grav s-a produs ieri dimineaţă în Cluj Napoca, în care au fost implicate 4 automobile în total, iar printre ele şi o maşină de poliţie, prima din partida nouă de BMW-uri, care au ajuns de curând în flota poliţiei. Deşi ieri majoritatea comentariilor din mediul online păreau să facă haz de maniera de condus a poliţiştilor, de fapt şoferul din autospeciala poliţiei nu a fost vinovat în producerea accidentului, ci, dimpotrivă, a încercat să evite impactul în urma manevrei neasigurate a unui alt şofer. Iar pe lângă asta, ambii poliţişti din maşină au fost răniţi şi au avut nevoie de îngrijiri medicale. În total, 6 persoane au fost rănite în acest accident.
Un automobil care circula pe prima bandă în aceeaşi direcţie cu maşina poliţiei a provocat accidentul, iar poliţistul a încercat să-l evite, virând spre stânga. Situaţia a degenerat într-un impact cu o maşină de pe contrasens, care a ricoşat şi a mai fost implicat şi un al patrulea vehicul. Un Peugeot a fost răsturnat în accident, o Dacia a fost mai uşor avariată.
A fost, deci, unul din acele accidente în care instinctul şi condusul defensiv îţi spun să ocoleşti potenţialul pericol, iar în acea fracţiune de secundă uneori nu poţi şti dacă, ieşind pe contrasens, vei avea parte se spaţiu liber sau vei ajunge într-un impact şi mai sever, în care vitezele se cumulează.
În cazul de ieri a fost un impact frontal, însă cu o zonă mică de acoperire a părţii frontale, de tipul testului „small overlap”, pe care-l face IIHS în SUA. Din fericire, airbag-urile declanşate şi maşinile mai capabile să facă faţă unui asemenea scenariu de impact au salvat vieţilor celor de ieri, chiar dacă au existat răniţi.
Toţi şoferii au fost testaţi alcoolscopic şi au avut rezultat nul. Maşina de poliţie accidentată ieri avea asigurare CASCO, prin urmare pagubele vor fi acoperite de compania de asigurări.
0
4,621
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!