(VIDEO) O situaţie în care un copil nerăbdător traversează strada spre mama sa, la roşu, salvată de atenţia şoferilor din jur în Chişinău

4 Aprilie 2023, 09:11
Redacţia PiataAuto.md
Unele situaţii de trafic sunt atât de atipice şi rare, încât nu intră de obicei în lista scenariilor la care te poţi aştepta în timpul condusului. Dar uneori se întâmplă, iar observarea lor poate face şoferii mai avizaţi că şi asemenea lucruri se pot produce în trafic, iar în rezultat mai atenţi şi mai experimentaţi. Un vizitator ne-a expediat la redacţie un video surprins de camera sa de bord cu o asemenea situaţie, surprinsă la intersecţia străzilor Studenţilor şi Nicolae Dimo din sectorul Râşcani al Chişinăului.
Autorul filmării venea din direcţia Ciocana la această intersecţie şi spune că a observat că, deşi mai avea încă 8 secunde de culoare verde a semaforului său, de cealaltă parte a intersecţiei un copil începuse a traversa strada la culoarea roşie a semaforului pentru pietoni. A redus şi mai mult viteza şi a observat că şi şoferul unei Skoda de cealaltă parte a intersecţiei a frânat, deşi era verde, lăsând acel copil să traverseze.
Paradoxul e că de cealaltă parte a străzii era mama copilului, care îi striga acelui copil să nu traverseze. Din fericire, fetiţa a ajuns cu bine de cealaltă parte a drumului şi mama pare să-i vorbească despre situaţia periculoasă care tocmai s-au produs. Şi totul pare să se fi produs dintr-o inerţie a micuţei, în care ea şi-a văzut mama pe cealaltă parte a străzii, a văzut traficul relativ liber şi trecerea de pietoni în faţa sa şi a pornit nerăbdătoare spre părintele său, fără a mai aştepta culoarea verde. E o situaţie în care, în acest caz, pericolul a trecut fără incidente, dar din care putem învăţa atât în rol de şoferi, cât şi în rol de părinţi, pentru a le aminti sau a le spune copiilor ş despre asemenea scenarii.
Vezi întregul video mai jos.
0
13,616
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!