(VIDEO) Un accident, în care o copilă e acroşată de un automobil în faţa mamei sale în Chişinău, e o reamintire despre regulile elementare de siguranţă

10 Aprilie 2023, 10:30
Redacţia PiataAuto.md
Un accident produs ieri dimineaţă în Chişinău, în sectorul Telecentru, a fost efectiv la câţiva centimetri de a sfârşi cu un final tragic. O mamă şi fetiţa sa traversează o stradă într-un loc neregulamentar, după un vehicul staţionat, fără a se ţine de mână şi a se asigura de lipsa traficului, iar copila a fost acroşată de un Mercedes care trecea pe acea stradă cu viteză moderată.
Picioarele copilei s-au oprit efectiv la maxim un centimetru de locul prin care au trecut roţile maşinii, şi ea a fost lovită de oglinda maşinii, căzând jos în urma impactului. Mama sa, a ridicat-o, i-a pus căciula, aluat-o în braţe şi a traversat strada. Şoferul de Mercedes a oprit şi a ieşit din maşină. În mod clar, acesta nu avea cum să vadă cei doi pietoni de după vehiculul oprit, care a şi filmat accidentul.
Poliţia a anunţat că accidentul a fost înregistrat şi documentat. Mama fetiţei, în vârstă de 22 de ani, a refuzat spitalizarea fetiţei sale de 5 ani pentru investigaţii medicale, declarând că nu e rănită şi nu are nevoie de îngrijiri medicale.
Însă acest accident, în care o tragedie a fost evitată la limită, e o reamintire cruntă despre regulile elementare de siguranţă. În primul rând, despre faptul că părinţii ar trebui să le ofere un exemplu copiilor, traversând regulamentar străzile. Iar atunci când o fac, spre exemplu cu un copil de 5 ani, ar fi preferabil să ţină de mână copiii, pentru siguranţa tuturor. Şi apoi, o prudenţă sporită la trafic, inclusiv atunci când există impedimente de vizibilitate, e cea care poate salva vieţi.

Vezi totul în video-ul de mai jos, pe care l-am blurat pentru a proteja copila şi pentru a lăsa doar învăţămintele de siguranţă, care pot fi concluzionate din el.
0
2,139
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!