(VIDEO) Un youtuber din SUA a transformat un camion kei japonez Mitsubishi într-un vehicul 6x6

13 Aprilie 2023, 12:35
Redacţia PiataAuto.md
Japonia are de mai bine de 50 de ani maşini şi camioane atât de mici, încât încă mai trezesc surprinderea prin alte părţi ale lumii. Sunt poreclite „kei” şi de obicei au motoare de 3 cilindri şi 660 cm cubi. Iar asta e valabil şi la aceste camioane mici cu benă, numai bune pentru transportarea încărcăturilor pentru magazinele mici de pe străzile înguste ale unui oraş aglomerat. Şi apoi, la vreo 45 CP, cât de dezvoltă aceste maşini şi la o cilindree atât de mică, cifra de consum e de obicei foarte mică, iar simplitatea construcţiei face aceste camioane foarte ieftine în operare.
Ei bine, Mitsubishi are în Japonia asemenea camioane echipate cu sistem de tracţiune integrală, or, Mitsubishi era considerat cândva unul din cei mai experimentaţi producători în sisteme 4x4, nu în zadar învingea la raliuri WRC şi a învins de atâtea ori la Dakar. Multe din modelele mai curioase au ajuns să împlinească 25 de ani de când sunt produse şi încep a fi importate în SUA de către unii pasionaţi, care devin foarte creativi în a le aplica transformări curioase.
O asemenea transformare a gândit-o şi un youtuber din SUA, care a cumpărat un kei truck Mitsubishi Minicab, cu tracţiune 4x4, şi şi-a dorit să-l transforme într-un camion 6x6, deşi lungimea totală a camionului e de 3,30 metri, iar lăţimea 1,4 metri!
Acesta a tăiat şi sudat şi ce s-a putut, şi a luat anvelope şi semiaxe de la un Polaris SxS 6x6 pentru a obţine în rezultat un micro camion 6x6 pe care şi l-a dorit. A fost mult de lucru, dar întreg procesul, filmat în video-ul de mai jos, e cât se poate de curios.
Fireşte, după ce întreaga operă a fost gata, youtuber-ul şi un amic de-al său au ieşit să testeze capacităţile noului lor camion kei 6x6 cu motor de 0,6 litri în offroad-ul din jur.
Fiind într-o zonă montană, aceştia au prins şi zăpadă, şi drumuri de pădure Au trebuit să revină în atelier pentru mici perfecţionări, iar apoi testele au continuat.
Şi aceste experimentări pe viu au fost cât se poate de practice. Camionul japonez transformat în 6x6 a fost încărcat cu lemne, pe care a trebuit să le transporte, urcând dealuri accentuate de pădure. Deci, micuţul kei truck 6x6 s-a dovedit a fi extraordinar de capabil, până la urmă! Până la ruperea unei semiaxe.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,690
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!