(FOTO) Un Aro M461 şi un GAZ 69, surprinse alături în timp ce veniseră să treacă ITP-ul la RAR Griviţa

17 Mai 2023, 07:57
Redacţia PiataAuto.md
Aro M461 e unul din modelele româneşti care mai stârneşte şi azi emoţia pasionaţilor, atât în România, cât şi într-o mulţime de ţări ale lumii, unde acesta era exportat la vremea producerii sale, ţări cum ar fi Columbia, după cum scriam într-un articol special acum două luni. Şi, în timp ce rădăcinile iniţiale ale lui IMS-57 veneau în mod clar de la GAZ-69, versiunea Aro M461 era deja la a 3-a iteraţie, cu întreaga caroserie modificată, ba chiar şi un motor care nu avea nimic în comun cu modelul din răsărit. Chiar şi aşa, pasionaţii auto discută adeseori foarte intens despre cât de similar sau diferit e Aro M461 în raport cu GAZ-69.
Ei bine, imaginea surprinsă ieri la RAR Griviţa oferă o ocazie rară de a vedea cele două modele alături, într-o comparaţie directă în care până şi culoarea e aceeaşi. Se pot privi cu multă minuţiozitate cele două maşini, deci, analizând fiecare detaliu şi caroserie şi componente mecanice sau de structură vizibile, iar fiecare dintre pasionaţi va găsi cu siguranţă argumente despre distincţiile şi asemănările între cele două modele.
Cert e că acest model Aro a însemnat deja un grad mult mai mare de inginerie românească, până la nivelul în care se detaşase de rădăcina sa istorică iniţială foarte mult şi la care a pus bazele unei familii ulterioare de modele Aro care era complet originală, inovativă şi care a scris istorie aşa cum puţine maşini româneşti au reuşit-o!
1
7,481
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!