O secţie de poliţie din SUA a decis să renunţe total la maşini pe combustie şi a cumpărat 20 de Tesla

10 Mai 2023, 13:03
Redacţia PiataAuto.md
O secţie de poliţie din California, SUA, a decis să devină prima unitate care renunţă total la maşinile pe combustie din flota sa şi trece în totalitate la cele electrice, cumpărând 20 de exemplare Tesla pentru asta.
Au mai existat multiple cazuri anterioare când secţiile de poliţie din SUA şi din multe alte ţări ale lumii au adoptat maşini electrice, dar nicio secţie nu s-a încumetat până acum să renunţe total la maşini cu motoare cu ardere internă şi să se bizuie exclusiv pe propulsia electrică. Secţia din Pasadena de Sud, California, va deveni astfel cu siguranţă prima secţie din SUA care face un asemenea pas şi, din câte se pare, şi prima din lume.

Secţia de poliţie a făcut uz de un grant pentru a-şi finanţa achiziţia şi a instalat şi mai multe prize AC la sediu, ba chiar şi o priză fast-charge DC, pentru încărcare rapidă. Şefii au anunţat că astfel poliţiştii secţiei lor vor conduce cele mai sigure şi eficiente maşini de poliţie din ţară, vor reduce emisiile nocive şi vor fi un exemplu a cum trebuie să arate o secţie de poliţie în secolul XXI.
Pe lângă asta, cei care administrează secţia de poliţie aşteaptă să facă şi economii substanţiale la buget, oferind drept exemplu calculele efectuate de un departament de poliţie din Wisconsin, care estima că o singură Tesla Model Y electrică le aduce economii de 80 mii dolari în 10 ani de exploatare. Secţia de poliţie din Pasadena a comandat acum 20 de exemplare Tesla Model Y şi Model 3, prin urmare economia ar putea fi de până la 1,6 milioane de dolari în timp de 10 ani.

Echiparea maşinilor electrice cu girofare, utilaje electronice speciale de comunicare la interior şi ranforsări la exterior va fi făcută la un atelier din California, numit Unplugged Performance şi specializat în lucrări de tuning la modelele Tesla.
Dacă ar fi să ne întrebăm de ce până acum nicio secţie de poliţie n-a renunţat total la maşini cu combustie şi nu s-a bazat doar pe modele electrice, răspunsul e simplu şi intuitiv — în condiţii de intervenţii de urgenţă, s-ar putea să nu existe timp disponibil pentru a încărca maşinile electrice la priză. Când doar o parte mică din maşinile din flotă sunt cu propulsie electrică, acestea pot fi înlocuite cu alternative, însă când toate sunt electrice, soluţia poate deveni mai dificilă. Totuşi, cel mai probabil poliţiştii mizează pe faptul că, fiind 20 de maşini electrice la număr în flotă, niciodată nu se va întâmpla ca marea lor majoritate să fie descărcate şi să nu aibă cine interveni la urgenţe.
0
1,172
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!