(VIDEO) Aceasta e actuala Toyota Prius, cu suspensie pneumatică şi aspect demenţial, creată de un atelier japonez

18 Mai 2023, 12:31
Redacţia PiataAuto.md
Cine a spus că modelele hibride trebuie să aibă un aspect cuminte? E o întrebare pe care însăşi Toyota şi-a pus-o atunci când a desenat precedenta generaţie Prius, dar răspunsul a luat forma uneia din cele mai urâte maşini create vreodată. Apoi, odată cu lansarea actualei generaţii, designerii Toyota şi-au găsit din nou busola şi au creat un model cu adevărat plăcut ochiului. Doar că nici asta nu e limita, iar un atelier japonez, pe nume T-Demand, a creat o ipostază cu aspect demenţial a modelului hibrid.
În primul rând, maşina a primit o suspensie pneumatic şi roţi cu jante imense, astfel încât ea poate fi coborâtă, obţinând un aspect tipic de lowrider japonez JDM. Atelierul a modificat aproape toate suspensia, nu doar amortizoarele şi arcurile, dar până şi braţele, pentru a-i reda maşinii roţi cu un pic unghi de înclinare pe plan vertical.
Astfel, atunci când e coborâtă, Toyota Prius ia un aspect şi mai ştrengăresc, amintind imediat de picanteriile culturii auto din Japonia. Iar maşina asta pare să spună acum că a venit timpul ca şi ea să fie acceptată în rândul acelui club de modele legendare, pe care proprietarii le modifică până la limitele fanteziei lor.
Şi dacă tot jantele au devenit mai mare, cei de la T-Demand au instalat şi frâne noi, mai mari, care să facă faţă unui condus sportiv susţinut.
Sistemul de propulsie hibridă n-a fost modificat şi maşina n-a primit mai multă putere, pentru că nici n-a prea fost nevoie, or, noua Toyota Prius are şi o motorizare de 223 CP în stoc, cu care se poate atinge prima sută în 6,7 secunde. Aşa că maşina dispune de performanţă decentă pentru a putea alături de Supra clasice, sau Civic Type-R din anii 90, sau alte modele legendare.
Vezi mai jos şi un scurt video cu această Toyota Prius creată de atelierul de tuning japonez.
0
3,437
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!