(VIDEO) Cum se văd pietonii îmbrăcaţi în negru pe timp de noapte, pe o stradă neiluminată din Chişinău, chiar şi în condiţii meteo bune

5 Mai 2023, 10:01
Redacţia PiataAuto.md
Un şofer din Chişinău spune că a tras o sperietură zdravănă acum două seri, când virând la dreapta de pe strada Florilor spre Miron Costin şi intrând de pe o stradă iluminată pe una neiluminată, s-a pomenit că a observat în ultimul moment un grup de pietoni, îmbrăcaţi în negru, care traversau strada la o zebră. Şoferul a avut toată şansele să-i fi accidentat, fără vreo intenţie, şi se întreabă cine e vinovat în această situaţie — el, în rol de şofer, pietonii îmbrăcaţi în ahaine întunecate sau infrastructura oraşului?
Foto: Strada Florilor, iluminată, în apropiere de intersecţia cu o stradă neiluminată la dreapta

Condiţiile meteo erau bune, fără ploaie sau alte condiţii care ar fi redus vizibilitatea. Trecerea de pietoni de pe strada Florilor, înainte de virare, e iluminată puternic, fiind vizibilă, iar strada mai mare şi alţi stâlpi de iluminare generală, Însă imediat ce se face treapta se întră într-o zonă de beznă, unde farurile maşinii încă nu luminează şi abia se vede indicatorul de zebră, dar nu se vede nimic pe zebră. Putem vedea imaginea de mai jos, că nu se distinge nicio siluetă din întuneric.
Abia după încă o perioadă de virare, devine vizibil un pieton şi apoi încă unul. O viteză un pic mai mare, sau o observaţie cu o fracţiune de secundă mai târziu puteau aduce situaţia la un accident.
Aşadar, cine e de vină aici? E vina şoferului, care a oprit oricum până la urmă şi nu avea viteză excesivă? E vina pietonilor că nu poartă elemente reflectorizante, deşi nu sunt obligaţi să o facă? Sau e o problemă de infrastructură totuşi, la care autorităţile din Chişinău ar trebui să atragă atenţia şi să o rezolve cel puţin în mod similar ca şi trecerea alăturată de pe strada Florilor?
Vezi totul în video-ul de mai jos.

Sursa video: Telegram / automobil_md
0
4,178
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!