(VIDEO) Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au început a folosi o maşină capcană pentru verificări la staţiile de alimentare cu carburant din Moldova

9 Mai 2023, 09:11
Redacţia PiataAuto.md
Inspectorii de la Protecţia Consumatorului din Moldova anunţă că au început a folosi un automobil capcană, nemarcat, pentru verificări la staţiile de alimentare cu carburant. Maşina vine direct la pompă, ca orice alt automobil, şi este alimentat cu o cantitate solicitată de inspectorii sunt acoperire, dar ea dispune de instrumente de măsurare a cantităţii de combustibil pe care o primeşte de la pompă, iar astfel se pot constata pe loc devierile.
Acest automobil are un rezervor separat, izolat, la el fiind conectat şi un sistem de măsurare a cantităţii de combustibil turnat prin metoda gravimetrică. Maşina dispune de capacitatea de a alimenta atât carburanţi obişnuiţi, cât şi gaz LPG.
Astfel, inspectorii desfăşoară în acest mod controale inopinate la staţii de alimentare din ţară. Dacă se constată o diferenţă peste devierile minime admise de lege, atunci se purcede la documentarea încălcărilor şi sigilarea pompei, cu pedepsirea celor de la staţia de alimentare. Controalele de până acum au avut loc în centrul ţării.
Inspectorii nu au anunţat deocamdată rezultatele exacte ale controloarelor lor, dar din imaginile publicate de mai jos, e clar că aceştia au descoperit mai multe încălcări. Vezi totul în video.
0
22,049
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!