(VIDEO) Şase modele Porsche, de la SUV-uri şi electrice până la 911 Dakar, se întrec în offroad

9 Mai 2023, 21:08
Redacţia PiataAuto.md
Modelele Porsche sunt renumite în primul rând pentru o inginerie desăvârşită pentru performanţă, dar multe dintre ele au şi o afinitate naturală pentru rezistenţă în offroad uşor, care li se trage din istorie şi din ambiţia de a demonstra că asemenea maşini sport pot livra performanţă şi în offroad. Ei bine, britanicii au pus de curând alături 6 exemplare Porsche de toate tipurile şi segmentele imaginabile într-o întrecere de offroad între ele.
Un Porsche 911 „normal” şi-a încercat abilităţile alături de renumitul 911 Dakar, apărut de curând şi creat tocmai pentru a celebra acele afinităţi istorice cu raliul Dakar de care vorbeam mai sus. La început a învins 911-le normal, dar asta doar până s-a descoperit diferenţa majoră de setări şi aderenţă. După alte încercări, 911 Dakar a fost cel care a luat victoria.
Taycan Cross Turismo, un model electric cu două electromotoare, şi-a încercat forţele cu Macan GTS şi a pierdut în faţa lui Macan.
Apoi, prima generaţie Porsche Cayenne, cu motor V8, şi-a măsurat forţele cu actuala generaţie, cu sistem hibrid de propulsie. Cea nouă a învins, fiind mai rapidă, dar şi prima generaţie a avut o performanţă demnă.
Ulterior au urmat întreceri de eliminare şi până la final 911 Dakar a ieşit învingătorul absolut. Performanţa acestuia a fost şi cea mai spectaculoasă de fiecare dată, cu mult mai multă permisivitate pentru derapaje şi condus în stil de raliu.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,785
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!