(VIDEO) La un pas de accident, din cauza unei manevre bizare de întoarcere pe traseul Hânceşti-Chişinău

7 Iunie 2023, 08:17
Redacţia PiataAuto.md
Există un tip de accidente ce generează întotdeauna îndoieli despre cine ar fi vinovat — e cel în care o maşină virează sau întoarce la stânga şi e lovită din stânga de o altă maşină care iese la depăşire pe banda alăturată, de obicei pe contrasens, discuţiile fiind de obicei axate în jurul a dacă şoferul care virează trebuia să se asigure sau cel care a intrat în depăşire neregulamentară într-o intersecţie. Ei bine, în video-ul de mai jos felul în care maşinile s-ar fi lovit e aproape similar, dar există o mare diferenţă, şi anume că traseul e cu două benzi pe sens, iar maşina din spate nu se afla într-o depăşire, ci circula absolut regulamentar.
Totul s-a produs pe traseul Hânceşti-Chişinău, iar video-ul ne-a fost expediat la redacţie de o vizitatoare, care menţionează că data imprimată de camera sa de bord nu e corectă, iar totul ar fi avut loc duminică seara, în jurul orei 21:00. Autoarea filmării circula regulamentar pe banda stânga a traseului, iar pe banda dreaptă încetinea o maşină, ce pare a fi un Renault Kadjar, care arăta totodată indicatorul stânga, iar intenţiile sale erau neclare, întrucât în această intersecţie e interzisă întoarcerea sau virarea, marcajul fiind întrerupt pentru cei ce ies din localitate sau intră din direcţie opusă.
Totuşi, şoferul din Renault şi-a materializat intenţia şi a început a întoarce, de pe banda dreaptă, fără a se asigura, într-o manevră bizară ce aminteşte de traiectoria unui camion, doar că aici întoarcerea e interzisă. Autoarea filmării a fost nevoie astfel să iasă pe contrasens pentru a evita un accident cu maşina care întorcea în faţa sa. Din fericire, în acest caz totul a sfârşit cu bine, dar o asemenea manevră putea duce la un accident grav.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,142
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!