(VIDEO) Moment penibil la prezentarea noii Lada Aura: motorul acesteia nu a pornit decât după câteva încercări

19 Iunie 2023, 12:38
Redacţia PiataAuto.md
Acum două săptămâni, informam că Lada pregăteşte modelul Vesta cu ampatament mărit, creat special pentru funcţionarii ruşi de rang mai mediu, care nu sunt într-atât de sus poziţionaţi încât să primească un Aurus. Acel model despre care vorbeam atunci ca Vesta Long a fost dezvăluit cu numele de Lada Aura. Momentul dezvăluirii sale la forumul economic de la Sankt Petersburg a fost unul penibil, însă, maşina refuzând să-şi pornească motorul.
Totul s-a produs atunci când şeful AvtoVAZ, Gherman Gref, încerca să-i demonstreze premiera ministrului de finanţe, înconjurat de mai mulţi jurnalişti. Ministrul a urcat la volan şi a încercat să pornească motorul, demarorul s-a auzit, dar motorul nu a pornit.
După o deschidere a capotei şi noi resetări, maşina a pornit în sfârşit, jurnaliştii aplaudând ca la producerea unei minuni. În scurt timp a venit şi versiunea oficială cu un pretext de ce maşina nu a pornit — selectorul cutiei de viteze cu raport continuu variabil ar fi fost în poziţie D, de condus, motiv din care ar fi intervenit o măsură de protecţie. E o scuză îndoielnică, însă, întrucât în imagini se aude demarorul rotind motorul, iar dacă transmisia ar fi fost cuplată în D, maşina ar fi trebuit cel puţin să aibă nişte şocuri în mişcare. Pe lângă asta, asemenea protecţie are loc de obicei electronic, sistemul nepermiţând intervenirea etapei în care demarorul roteşte deja motorul. În acest caz, dacă există un asemenea sistem de protecţie, acesta pare să fi întrerupt furnizarea benzinei sau scânteilor, fără o protecţie electronică.
Vezi toată situaţia în video-urile de mai jos.
1
24,306
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!