Eficienţă în Moldova: podul nefinalizat de pe strada Bucovina e demontat, iar grinzile lui vor fi folosite la un alt pod

24 Iulie 2023, 09:37
Redacţia PiataAuto.md
Ultimele zile strada Bucovina din Chişinău, parte a ceea ce trebuia să fie centura ocolitoare a capitalei Moldovei, a fost închisă total, iar unii trecători au putut vedea macarale, care dezasamblează podul nefinalizat de pe această stradă. Demontarea podului nu s-a făcut doar de dragul demontării, însă. Am aflat de la Administraţia de Stat a Drumurilor că grinzile care au fost scoase din construcţia podului de pe strada Bucovinei vor fi folosite la un alt pod, de pe traseul M5 din Moldova.
Podul de pe strada Bucovinei era parte a unui proiect de demult, care ar fi trebuit să continue această stradă spre un soi de pasaj către împrejurimile comunei Tohatin, pentru a forma centura Chişinăului. Aici trebuia să există o joncţiune de coborâre şi urcare pe strada Nicolae Milescu Spătaru, o ieşire spre sectorul Ciocana, cu alte cuvinte. Dar, începutul anilor 90 a surprins strada având doar podul construit, însă nimic după pod spre Tohatin nu mai fusese edificat. Iar strada Bucovina sfârşea brusc într-un pod nefinalizat. Atunci autorităţile a creat o curbă în formă de S, în coborâre, care direcţiona traficul pe strada Milescu Spătaru, curbă care există şi azi. Podul de pe strada Bucovina, deasupra străzii Milescu Spătaru, a rămas nefinalizat şi neutilizat vreme de circa 30 de ani.
Acum, acest pod a fost demontat, iar grinzile lui vor fi folosite la podul de la kilometrul 264 de pe traseul M5 Moldova, aflat în prezent în reparaţie capitală.
O analiză a hărţii drumurilor ne arată că podul de la kilometru 264 e cel din apropiere de nodul rutier Cricova, de lângă Chişinău, deasupra şoselei Balcani, care e într-adevăr acum în proces de reparaţie capitală. Astfel, grinzile podului de pe Bucovina vor ajunge aici, pentru a ranforsa şi susţine structura podului reparat capital acum.
Foto: Localizarea podului care va primi grinzile demontate de pe strada Bucovina
0
20,358
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!