Lada a lansat trei camioane noi în Rusia, derivate din Niva şi Granta, şi le-a dat nume bizare

15 Iulie 2023, 11:47
Redacţia PiataAuto.md
Producătorul rus AvtoVAZ se face din nou remarcat într-un mod bizar şi lansează trei camioane noi în Rusia, derivate din modelele Niva şi Granta. Cele trei camioane au nume bizare de animale, rostite în rusă — „Mul”, „Bizon” şi „Lani”.
Camionul pe nume Mul e o Lada Niva cu cadru dur de la cabiă spre spate, dar cu suspensia originală fără cadru dur în faţă. Caroseria e o jumătate de Niva, tăiată, care e continuată de o benă. Camionul poate avea două versiuni de lungime — 5,35 metri şi 5,85 metri. Motorul e acelaşi de pe Niva, de 1,7 litri şi 81 CP, iar opţional se poate instala şi un motor de 1,8 litri.
Sarcina utilă a noii camionete e de 800 kg iar preţurile vor oscila în jurul a 13.500-16.000 euro.
Camionul cu numele Bizon e acelaşi Mul, doar că are elemente evazate din plastic în jurul roţilor, şi anvelope de offroad. Aici preţurile abia pornesc de la 16.000 euro.
Şi, în fine, cea mai bizară e camioneta „Lani”, care e o jumătate de caroserie de Lada Granta, pusă pe un cadru. Aici există 4 versiuni de configurări, cu benă sau compartiment frigorific, iar motorul de sub capotă va fi cel de 1,6 litri şi 90 CP de pe Lada Sport. Opţional şi aici poate fi instalat motorul de 1,8 litri, iar sarcina utilă e tot de 800 kg.
1
2,433
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!