(VIDEO) Aceasta e o Lada Niva din Africa de Sud, cu motor V8 de Toyota, făcută să exploreze orice relief de acolo

25 Iulie 2023, 19:14
Redacţia PiataAuto.md
Lada Niva avea cândva o reputaţie de offroader simplu şi neînfricat, reputaţie pe care şi-a fortificat-o şi în ţările africane, odată cu primele participări la Dakar. Şi se pare că până în zilele noastre mai există pasionaţi care se aventurează să-şi construiască o maşină foarte capabilă de offroad pe baza unei Niva.
Exemplarul din imagini vine din Africa de Sud, iar acest pasionat l-a ales nu neapărat dintr-o dragoste specială pentru Niva, ci pentru că Niva era o opţiune ieftină în a începe modificările şi lucrul la o maşină offroad cu adevărat capabilă.
A cumpărat-o de la un amic pe bani puţin, iar apoi au început modificările, într-o adevărată suită. Motorul, de exemplu, e un V8 de origine Toyota şi Lexus, din epoca de dinainte de VVT-i, care-l face un pic mai puţin puternic, dar extraordinar de fiabil. E vorba de renumitul V8 cu numele de cod 1UZ.
Şi punţile au fost schimbate, venind tot de la Toyota, de această dată de la Land Cruiser. Au fost montate şi amortizoare cu arcuri cu cursă extraordinar de lungă şi limitatoare hidraulice, care fac posibile salturile majore, cu absorbirea energiei la aterizare.
Iar suspensia are o cursă uriaşă acum, de 300 mm în faţă şi de peste 400 mm, până spre 450 mm în spate. Ba chiar există şi o frână hidraulică de mână, dublă, cu două leviere, câte unul pentru fiecare roată spate, ca să poată fi activată individual în offroad, pentru manevrabilitate sporită.
Toate astea au transformat această Lada într-un bolid de competiţii offroad, care e capabil să înfrunte orice relief african. Mulţi ar putea spune că în ea a mai rămas foarte puţin de la Lada şi ar avea dreptate, pentru că aproape toate componentele mecanice au fost înlocuite cu altele mai fiabile şi mai bune. Dar proprietarul său mai continuă să o numească Lada şi să creeze fascinaţie cu ea, atunci când îi relevă puterea şi capacităţile de înaintare în public.
Vezi istoria sa, dar şi o explorare în detaliu a acestei Lada Niva, în video-ul de mai jos.
0
1,184
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!