(VIDEO) Duel între două dintre ultimele maşini sport cu cutii manuale, BMW M3 şi Cadillac CT4-V Blackwing

10 Iulie 2023, 12:34
Redacţia PiataAuto.md
În timpurile noastre, când maşinile electrice le înghesuie tot mai mult pe cele cu combustie, iar cutiile automate la cele din urmă au devenit mai rapide decât cele manuale, aproape că n-au mai rămas modele sport cu 4 uşi, cu cutie manuală şi tracţiune spate. Şi totuşi, mai există câteva, printre ultime care mai pot fi cumpărate — BMW M3 şi Cadillac CT4-V Blackwing. Şi aceste modele s-au duelat de curând frumos într-un video, filmat în Canada.
Despre acest model Cadillac s-a vorbit mult în ani trecuţi, dar e important să nu-l confundăm cu modelul mai mare, CT5-V Blackwing, care are şi el cutie manuală, dar face uz de un V8 de 6,2 litri. Modelul despre care vorbim azi, CT4-V Blackwing, are sub capotă un motor V6 twin turbo de 3,6 litri, care dezvoltă 472 CP în unităţi mecanice, sau 479 CP în unităţi metrice, europene.
A fost, deci, modelul perfect pentru a fi pus alături de un BMW M3 cu cutie manuală. Da, chiar dacă aproape nimeni nu vorbeşte despre el, pe lângă versiunea M3 Competition cu cutie automată şi 510 CP, BMW M3 mai are şi o ipostază cu cutie manuală şi motor un pic mai slab, de 473 CP mecanici sau 480 CP metrici, măsuraţi în Europa.
Deci, ambele maşini, Cadillac şi BMW, au o putere practic identică, scoasă din motoare turbo cu 6 cilindri, cu cilindree mai mare în cazul modelului american. Ambele au cutii manuale şi tracţiune spate şi ambele cântăresc aproape la fel — 1.742 kg în cazul BMW şi 1.747 kg în cazul Cadillac-ului. Condiţii mai echivalente e greu de găsit în lumea auto, iar toate aceste date fac acest duel şi mai intrigant!
Cine poate învinge, deci? BMW-ul sau Cadillac-ul? Va fi ingineria germană una cu precizie mai mare de a transpune aceeaşi putere pe asfalt, sau totul va fi decis de cilindreea un pic mai mare a Cadillac-ului?
Ei bine, BMW-ul a învins, atât la duelul cu start din mişcare, cât şi la cel cu start de pe loc.
Vezi mai jos cât de mari au fost aceste diferenţe de fiecare dată.
0
1,521
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!