(VIDEO) Mai multe străzi din Chişinău au strat nou de asfalt, însă stau fără marcaje de săptămâni la rând

18 Iulie 2023, 08:49
Redacţia PiataAuto.md
Mai multe străzi din Chişinău au primit în ultima perioadă un strat nou superior, subţire, de asfalt, care ar avea rolul să niveleze carosabilul şi să aibă rolul de strat de uzură. Totuşi, problema e că majoritatea acestor străzi, după ce au primit stratul nou de asfalt, n-au primit şi marcajele rutiere pe care le aveau anterior, iar astfel au început a devenit zone de pericol major pentru şoferi, dar mai ales pentru pietoni, într-o situaţie care se perpetuează de săptămâni sau chiar luni la rând.
E valabil pentru străzi precum Alecu Russo, Mircea cel Bătrân sau Calea Ieşilor — toate fiind artere mari şi importante, cu multe benzi, circulate intens. Şoferii nu mai văd marcajele dintre cele 3 benzi pe fiecare sens, şi nici linia continuă, străzile de circa 20-25 metri lăţime transformându-se într-o pistă neagră nedelimitată. Cea mai mare problemă, însă, e că nici trecerile de pietoni nu sunt marcate, iar astfel sunt mult mai greu şi mai neintuitiv de observat de şoferi.
Efectiv, doar indicatorul de trecere de pietoni a rămas vizibil, undeva pe trotuar. Astfel, pietonii sunt nevoiţi să traverseze aceste străzi aparent regulamentar, însă supunându-se unui risc enorm, pentru că sunt mult mai târziu văzuţi de şoferi.
Vezi în video-ul de mai jos cum au loc asemenea traversări pe Calea Ieşilor, de exemplu.

Sursa video Facebook / Mihail Bagas
0
819
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!