(VIDEO) Noi informaţii de la poliţie despre şoferul BMW-ului care a făcut un drift cu final nereuşit pe Alba Iulia

3 Iulie 2023, 08:32
Redacţia PiataAuto.md
Ieri dimineaţă publicam un articol cu video, filmat pe parcursul nopţii, în care şoferul unui BMW execută câteva manevre de drift în cerculeţe pe strada Alba Iulia din Chişinău, dar maşina ajunge într-un final să lovească bordura cu roata, urcând pe trotuar, deteriorată. Menţionam că am solicitat poliţiei informaţii mai detaliate despre acest caz şi acum am primit noi informaţii, iar între timp a mai apărut în mediul online un nou video, în care martorii la accident îl imobilizează pe şofer, jos pe asfalt, întrucât acesta ar fi încercat să fugă imediat după incident.
Foto: Imagini publicate de martori cu reţinerea şoferului de către aceştia

Astfel, poliţia a confirmat că a fost solicitată să intervină de urgenţă la faţa locului, şi au venit câteva echipaje, nu doar de la patrulare, ci şi de la inspectoratul de poliţie din preajmă. Poliţia a ajuns în timp util, astfel încât şoferul de BMW era încă la faţa locului şi nu reuşise să fugă. De ce ar fi încercat acesta să fugă?
Pentru că era şi în stare de ebrietate avansată, dar şi sub influenţa drogurilor. Poliţia ne-a comunicat că acesta avea o alcoolemie de 0,87 mg/L în aerul expirat, iar la testele suplimentare a ieşit pozitiv la marijuana. Acesta s-a ales cu dosar penal, conform articolul 264 prim din codul penal, fapt care se lasă în prezent cu anularea dreptului de a conduce, pe lângă pedeapsa principală. Mai mult ca atât, pentru drift-urile periculoase, care au sfârşit pe trotuar, şoferul s-a ales şi cu o documentare contravenţională pentru condus agresiv, conform articolului 241 prim din codul contravenţional, fapt care îi poate aduce alte ore suplimentare de muncă neremunerată sau chiar arest contravenţional de până la 15 zile. În mod normal acest articol ar veni cu suspendarea permisului, dar pentru că articolul anterior i-a anulat deja cu totul dreptul de a conduce, această parte nu mai e aplicabilă.
În concluzie, şoferul de BMW din acest caz nu a fost doar iresponsabil în manevrele sale, ci, în starea în care era, a fost un adevărat pericol public pentru toţi cei din jur şi totul putea sfârşi cu un final şi mai tragic, în care să aibă de suferit oameni nevinovaţi.
Vezi mai jos video-ul cu drift-ul său nereuşit.
0
5,003
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!