(VIDEO) Noul Koenigsegg Gemera a fost dezvăluit cu primul motor hexafazat din lumea auto, cu rezervor de peste 100 litri de benzină şi cu toate secretele sale inginereşti

10 Iulie 2023, 22:56
Redacţia PiataAuto.md
Azi mai devreme publicam o ştire în care spuneam că Gemera s-a pricopsit cu un motor V8, în locul motorului cu 3 cilindri, fără arbori cu came, anunţat anterior. Şi ne întrebam dacă acesta va înlocui cu totul precedentul motor sau va fi o alternativă. Mai spuneam că, cel mai probabil, fondatorul Christian von Koenigsegg ar urma să iasă cu un video în care să explice toată ingineria şi secretele, aşa cu îi place acestuia. Şi acest lucru s-a întâmplat acum.
Noul supercar suedez a tăiat şi a reinventat totul faţă de forma sa iniţială, prezentată în 2020 ca viitor model de producţie. A aplicat o cutie de viteze ce împrejmuieşte motorul din două părţi laterale, plus una centrală.
Şi în loc de 3 motoare, a decis să recurgă la unul singur, dar excepţional de puternic, numit „Materia neagră”! Acesta are 815 CP şi 1.250 Nm şi devine astfel motorul cu cea mai mare densitate de putere, raportată la dimensiunea sa compactă şi la greutatea uşoară. Este şi primul electromotor hexafazat din lumea auto, pus vreodată pe un automobil! Anume în cele 6 faze care-l alimentează se ascunde şi secretul cum poate fi acesta atât de compact.
Şi marea bucurie pentru fani e că vor exista două versiuni, una care are magnificul motor de 2,0 litri şi 3 cilindri, cu valve acţionate fără arbori cu came, despre care se anunţase iniţial, şi una cu motorul V8 de care vorbeam ieri. Acest motor de 3 cilindri scoate 600 CP, iar împreună cu cei 800 CP ai electromotorului avem o putere totală de 1.400 CP!
Iar în cazul V8-ului imens, doar acesta scoate 1.500 CP, iar însumaţi cu cei 800 CP ai electromotorului, maşina ar 2.300 CP, trimişi tuturor celor 4 roţi, la o greutate totală semnificativ mai mică decât 2.000 kg. Deci, mult peste raportul magic de 1 CP/kg!
Astea fiind spuse, avem de-a face cu siguranţă cu noua cea mai rapidă din lume, sau cel puţin asta aşteaptă de la ea şi creatorii ei! Iar pe lângă rapiditate, probabil avem de-a face şi cu cea mai fascinantă maşină lansată în ultimul timp ca şi creaţie inginerească sublimă!
Christian von Koenigsegg a demonstrat încă o dată lumii întregi că e un geniu al ingineriei, de 20 de ani încoace, şi acum geniul său a ajuns la apogeu!
Vezi mai jos cum îşi prezintă fondatorul Koenigsegg noua sa creaţie în detalii.
0
14,375
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!