VW s-a răzgândit să pensioneze Passat şi dezvăluie primele imagini şi informaţii despre viitoarea generaţie

13 Iulie 2023, 08:04
Redacţia PiataAuto.md
În ianuarie 2022, VW anunţa că renumitul Passat, unul din cele mai longevive modele din lumea auto, nu va mai avea un succesor, anunţând totodată că scoate din producţie sedanul şi mai lasă o perioadă doar break-uri. Totul pentru că maşinile electrice ar câştiga teren, iar Passat mai avea de concurat şi cu Arteon, într-un segment în care se vând tot mai puţine maşini. Dar în martie 2023 au apărut primele informaţii din interiorul companiei că VW s-a răzgândit să pensioneze Passat-ul, iar un viitor model ar fi pregătit cu Skoda. Acum, în lumina cererii mai slabe pentru maşinile electrice VW, compania germană a confirmat oficial că pregăteşte un viitor Passat, care va fi lansat în august şi publicat şi imagini cu acesta.
Viitorul Passat e prezentat doar în imagini cu versiunea break, sau Passat Variant, ceea ce ar putea sugera că nu va exista un sedan. Noul model va fi mai mare, mai confortabil, şi de o calitate mai mare a ambianţei sale, spune germanii.
Ca şi noul Tiguan, viitorul VW Passat va scăpa de butoane tactile pe volan, despre care şeful VW a recunoscut ceva timp în urmă cu sunt o greşeală.
Maşina va avea în schimb scaune cu masaj şi ventilare, cadrane digitale de bord şi multe alte tehnologii sofisticate la interior.
Cea mai importantă întrebare e cum a reuşit VW să dezvolte un model nou atât de repede, dacă în 2022 anunţa că pensionează Passat? Ei bine, e vorba de aceeaşi platformă uşor evoluată MQB Evo, care a fost acum ajustată. Aşadar, VW Passat va păstra şi motoare diesel, şi pe benzină, şi plug-in hibride. Pensionarea în favoarea electrificării se amână, deci, iar dieselul mai rămâne la putere în cadrul VW!
0
7,340
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!