Producătorul ATP Trucks din România anunţă că a fabricat 250 de camioane la Baia Mare de la lansarea acestora

29 August 2023, 13:11
Redacţia PiataAuto.md
Producătorul de camioane ATP Trucks din Baia Mare, România, anunţă că marchează 4 ani de la lansarea camioanelor ATP, iar în acest interval de timp a reuşit să producă 250 de camioane de toate variaţiile din gamă, cumulând o cifră de afaceri de 20,7 milioane de euro. Astfel, producătorul din Baia Mare spune că a contribuit la refacerea industriei româneşti şi a economiei regionale a nord-vestului ţării.
Autobasculantă ATP Truston 8x4

E curios că, dacă împărţim cifra anunţată de 20,7 milioane euro la 250 camioane livrare, obţinem un preţ mediu de livrare de 82.800 euro. Pentru comparaţie, singurul camion Roman produs în 2023 la Braşov, o autobasculantă 8x4, avea un preţ orientativ cuprins între 200.000 şi 300.000 euro, în funcţie de dotări!
Foto: Autobasculată Roman 8x4, de tipul singurei produse în prima parte a anului 2023 la Braşov

Camioanele ATP Trucks au mai multe componente ce provin din China în produsul final, cum ar fi cabina, motoarele Weichai şi cutiile de viteze. Asamblarea punţilor şi în special a suspensiilor cu foi de arcuri, concepute în România, se face la Baia Mare. De asemenea şi sudarea elementelor de suprastructură, precum benele sau betonierele, e făcută în România. În luna martie 2023, când publicam un articol despre cota de componente locale şi despre cum are loc producţia la Baia Mare a acestor camioane, la asamblarea camioanelor munceau circa 100 de angajaţi.
Foto: Sudare componente pentru camioane la Baia Mare

Camioanele sunt considerate a fi fabricate în România, având cod de caroserie VIN de România, iar ATP Trucks are statut de producător. Printre camioanele din gama sa se numără un cap tractor 4x2, un model de basculantă 8x4, precum şi o betonieră pe aceeaşi construcţie 8x4.
Mai multe asemenea camioane asamblate la Baia Mare muncesc în prezent la construcţia autostrăzilor din România, în special la autostrada A7, dar şi la autostrada A0 din jurul Bucureştiului.
0
4,987
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!