Şi-n Moldova se poate repara o cale ferată în 24 ore, după ce un segment a cedat şi a provocat deraierea unui tren cu 61 de vagoane

7 August 2023, 09:52
Redacţia PiataAuto.md
Un incident feroviar rar pentru Moldova s-a produs în acest week-end în sudul ţării, pe sectorul de cale ferată Culma — Ceadîr-Lunga. Un tren cu 61 de vagoane cu cereale s-a pomenit cu 6 vagoane deraiate. Conform informaţiilor publicate de Calea Ferată din Moldova, cauza primară ar fi căldura excesivă şi o relativă uzură a acelei porţiuni de cale ferată, care a făcut ca punctele de sudură să-şi piardă din rezistenţă şi să cedeze.
Foto: Trenul deraiat în sudul Moldovei. Sursa foto: Agora

La câteva ore de la producerea incidentului, CFM anunţase o mobilizare admirabilă, fără precedent, de înlăturare a consecinţelor şi cauzei acestui accident. Astfel, cele 6 vagoane deraiate, au fost recuperate şi ridicate cu ajutorul unei macale speciale, care le-a scos din garnitură, pentru a le trimite înapoi la staţia Basarabeasca. Descărcarea lor a fost organizată într-un loc special, pentru a nu risipi cerealele.
Pe lângă asta, Calea Ferată din Moldova a mobilizat de urgenţă circa 50 de angajaţi, pentru a demonta porţiunea veche de cale ferată şi a monta alta complet nouă. Deci, e vorba de demontare, tasare, instalare de traverse noi şi montarea şinelor de cale ferată pe ele, pe o porţiune de circa 150 de metri. Ieri la amiază, la nici 24 de ore de la producerea accidentului, 50 metri de cale ferată nouă erau complet finalizaţi, iar către seară urma să fie finalizat întreg tronsonul, care urmează a fi redeschis circulaţiei după inspectarea lui şi declararea acestuia drept funcţional şi sigur.
Toată această mobilizare şi reparaţie a CFM aproape că ne aminteşte de reparaţiile minune din China sau Japonia, şi ne face să spunem că şi în Moldova se poate repara prin înlocuire totală o cale ferată de 150 metri în 24 de ore, când se vrea!
1
7,413
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!