(VIDEO) O maşină electrică chinezească reuşeşte să fie la fel de rapidă ca Nissan GT-R şi Lamborghini Gallardo

23 August 2023, 13:10
Redacţia PiataAuto.md
Maşinile chinezeşti vor să-i convină şi pe cei din ţările europene că au devenit fascinante, inclusiv la capitole la care până de curând nu ne-am fi gândit la ele. Şi majoritatea producătorilor de maşini chinezeşti electrice îşi fac acum intrarea pe pieţe care nu sunt în UE, dar totuşi foarte aproape de ele, precum Norvegia sau Marea Britanie. O asemenea marcă e MG, un nume care a fost cândva britanic, dar care e de ani buni chinezesc, cu toate maşinile drept clone ale unor modele vândute în China. Iar un model al acestei mărci tocmai a reuşit să fie la fel de rapid ca un Nissan GT-R şi chiar mai rapid decât un Lamborghini Gallardo.
E vorba de noul MG4X, un soi de SUV electric derivat dintr-un model fără prea mari pretenţii de sportivitate, numit MG4, iar MG4X e pur şi simplu versiunea mai puternică a acestuia. Are două electromotoare şi 435 CP în total şi, paradoxal, cu această putere promite să accelereze la 0 la 60 mile pe oră în doar 3,8-3,9 secunde.
Acesta a fost pus de britanici alături de un Lamborghini Gallarado clasic deja, de 5,2 litri V10, pe care era clar că-l va învinge. Mai impresionant, însă, e că a fost de la egal la egal cu renumitul Nissan GT-R de 480 CP, cu tot cu tracţiunea integrală a acestuia. Iar asta arată cât se poate de elocvent cât de uşor pot juca maşinile electrice într-o ligă intangibilă altă dată, a supercar-urilor.
Maşina chinezească a reuşit chiar să învingă Nissan-ul o dată. Iar în cursa decisivă a fost cu doar câţiva centimetri în spate, având acelaşi timp de traversare a distanţei.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
5,146
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!