(VIDEO) Pilotul de Formula 1 Max Verstappen învaţă pentru prima dată să facă drift, cu o Mazda RX-7

11 August 2023, 12:24
Redacţia PiataAuto.md
Poate părea surprinzător pentru mulţi dintre noi, dar campionul mondial la Formula 1, Max Verstappen, spune că nu a încercat să facă drift adevărat cu o maşină niciodată. Sigur, uneori în Formula 1 maşinile se mai rotesc pe loc într-un dans al victoriei, dar pe circuit acestea se străduie să trece virajele pe o linie cât mai domoală în manevre ascuţite, astfel încât să-şi păstreze aderenţa şi să scoată un timp minim. Drift-ul e exact opusul, când îţi doreşti să-ţi pierzi aderenţa în viraje, într-un mod controlat. Acum, însă, Max Verstappen a făcut primele sale lecţii în a învăţa să facă drift şi a făcut-o cu o Mazda RX-7.
Profesor de drift i-a fost unul din cei mai iscusiţi piloţi de pe planetă, deţinător al multiplelor recorduri în disciplina sa, Mike Whiddett. Acesta i-a şi adus maşina special pregătită pentru drift, iar pentru că vorbim de o Mazda RX-7, sub capotă e un motor cu piston rotativ Wankel, ajustat pentru turaţii înalte.
Deloc surprinzător, Max Verstappen a prins repede reflexele de drift şi a început a mânui cu iscusinţă maşină, chiar dacă la început a mai avut mici eşecuri şi a mai luat şi câteva conuri sub maşină.
Iar după câteva etape de lecţii, profesorul său i-a plasat figurile şefului său din echipa de Formula 1 pe marginea unei curbe de traseu, toate figurile având o mână supradimensionată, iar scopul a fost ca Max să atingă cu eleronul acele mâini, fără a da jos figura, demonstrând astfel precizia manevrei.
Şi i-a reuşit să dea destul de multe mâini jos, pentru un „începător” în ale drift-ului.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,631
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!