(VIDEO) Rimac Nevera a învins un bolid de Formula 1 şi McMurty Speirling, maşina cu ventilatoare, deţinătoare a recordurilor de viteză

5 August 2023, 13:17
Redacţia PiataAuto.md
Hypercar-ul electric Rimac Nevera continuă să fascineze lumea întreagă chiar şi după ce a intrat în producţia de serie. Acum Nevera a reuşit să învingă într-o întrecere direct atât un bolid de Formula 1, cât şi renumita McMurty Speirling, maşina de 1.000 CP şi 1.000 kg, care are nişte ventilatoare imense pentru a genera forţă de apăsare de 2.000 kg, încă de la pornirea de pe loc!
Anul trecut, la scurt timp după ce fusese dezvăluită, McMurty reuşise să stabilească şi un record mondial de viteză la Goodwood, iar în decembrie 2022, McMurty realizase noi recorduri într-o măsurare la 1/4 mile, pe circuit — 1,4 secunde pentru acceleraţia de la 0 la 60 mile la oră, şi 7,97 secunde pentru cele 402 metri. Nişte cifre cosmice!
Şi totuşi, Rimac Nevera a reuşit să o învingă în 2 din 3 curse pe care le-a făcut acum. Ambele maşini au parcurs 1/4 milă acum în 8,4 secunde, dar Rimac a fost un pic mai rapid, învingând. Maşina de Formula 1, cu un V8 aspirat natural, aşa cum era ea acum 10 ani, a fost mai lentă, ajungând în 9,5 secunde.
La cursa cu start din mişcare, tot Rimac a fost învingător, dar diferenţa a fost şi mai mare, iar pe locul doi n-a mai fost McMurty, ci bolidul de Formula 1.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
12,942
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!