Moto Guzzi a lansat noul V7 Stone Corsa, o motocicletă care aminteşte de spiritul italian de performanţă pe două roţi de cândva

18 Septembrie 2023, 12:30
Redacţia PiataAuto.md
Motocicletele italieneşti Moto Guzzi erau printre cele mai inovatoare, performante şi ambiţioase cândva, astfel încât marca a fost multă vreme una din cele mai adorate. Această pasiune pentru Moto Guzzi mai e vie şi azi, deşi fascinaţiile inginereşti sunt mai puţin revoluţionare faţă de ceea ce se produce în industria. Însă producătorul italian continuă să menţină flacăra vie şi din când în gama sa mai răsar modele condimentate superbe. Acum câteva zile, italienii au lansat o motocicletă nouă, pe care nu o aştepta nimeni, lansarea surpriză având loc la un eveniment aniversar cu fanii mărcii.
Noul motocicletă e Moto Guzzi V7 Stone Corsa, un cafe racer cu inspiraţii de circuit şi performanţă, dezvoltat pe baza modelului V7 Stone, deja existent în gamă. Noul model adoptă câteva componente noi, care să-l facă mai adaptat alergărilor de circuit, dar aduce mai ales un omagiu de design spiritul de performanţă pe circuitele sportive, emanat cândva de Moto Guzzi.
Modelul vine vopsit în două culori, gri şi roşu, cele două tonuri clasice fiind continuate de-a lungul motocicletei de toate piesele. Tot în stilul motocicletelor retro, furca faţă nu are un burduf pe ea.
La nivel de performanţă, s-a păstrat forma originală a superbului motor V2 Moto Guzzi, cu blocurile la 90 de grade, poziţionate prin părţi şi arbore cotit longitudinal. E unul din motoarele cu construcţie clasică până în măduva sa, având doar două valve per cilindru, iar deschiderea valvelor e acţionată cu tije în locul distribuţiei mai răspândite şi mai moderne cu arbori cu came, dar Moto Guzzi are oricum curele de distribuţie ce pun în mişcare tijele. E o soluţie specială, folosită de mai mult timp de Moto Guzzi, ce permite scurtarea chiulaselor şi o dimensiunile mai compactă a întregului motor, iar astfel acesta poate fi poziţionat longitudinal, fără a deranja prea mult genunchii motociclistului.
Ei bine, motorul de V7 Stone Corsa are 853 cm cubi şi scoate 65 CP la 6.800 rpm, deci e în zona unui randament relaxat. Motorul are injecţie Marelli şi e cuplat la o cutie cu 6 trepte, puterea fiind trimisă roţii spate printr-un arbore cardanic. Modelul are şi frâne Brembo cu 4 pistoane în faţă, pentru a face faţă exploatării de circuit, iar pe spate sunt frâne standard cu 2 pistoane.
Noul Moto Guzzi V7 Stone Corsa va avea un preţ de pornire de circa 9.100 euro, care va fi ajustat în funcţie de taxele locale şi specificul de piaţă din diverse regiuni. Pentru amatorii de motociclete italieneşti cu caracter retro, care se şi simt agile în condus, e cu siguranţă una din cele mai frumoase motociclete lansate în ultimul timp, care are şi un potenţial mare de a deveni un model de colecţie în viitor.
0
1,492
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!