(VIDEO) Două Porsche-uri şi un BMW, surprinse în întreceri de stradă astă noapte, pe Albişoara, în Chişinău

25 Septembrie 2023, 08:23
Redacţia PiataAuto.md
Locuitorii din preajma străzii Albişoara din Chişinău — o arteră dreaptă şi lată pentru degajarea traficului — se plâng adeseori că noaptea se tot aud sunete de motoare turate în ceea ce par a fi întreceri ilegale de stradă. Lipsa oricăror camere de trafic pe aici favorizează aceste ieşiri, iar aseară camera de bord a unui şofer a surprins o asemenea întrecere în toiul acţiunii.
Iniţial, autorul filmării a fot depăşit de un BMW pe contrasens, peste linia dublă, care, imediat după asta, a apăsat la maxim frâna pentru a opri la următorul semafor roşu, incluzând până şi aprinderea intermitentă automată a frânelor, pe care maşinile moderne o declanşează atunci când consideră că frânarea e extremă, pentru a-i notifica pe cei din spate. Cele două Porsche-uri l-au devansat pe dreapta.
La semafor, însă, odată ce s-au aliniat toate trei acestea au demarat din nou cu pedala în podea, deşi una din benzi e doar pentru virare şi urmau doar două benzi înainte. Asta n-a contat, însă, la fel cum a fost ignorată şi limita de viteză de 50 km/h.
E de prisos să mai spunem cât de periculoase sunt aceste întreceri de stradă, iar numărul mare de accidente, inclusiv cele de pe Albişoara, pot arăta posibilele urmări. Pe lângă asta, tot ce se întâmplă aici intră sub incidenţa mai multor puncte din codul contravenţional şi penal. Încălcări contravenţionale sunt marcajele şi ignorarea vitezei, în timp ce participarea la curse ilegale de stradă e deja o încălcare penală în Moldova, conform articolului 264 secund, care se pedepseşte cu amendă penală, muncă în folosul comunităţii sau chiar închisoare. Însă, încadrarea unor asemenea încălcări drept curse ilegale e de obicei dificil de demonstrat în instanţa de judecată, din câte arată practica.
Vezi imaginile surprinse azi noapte mai jos.

UPDATE 09:04 Poliţia ne-a informat că s-a autosesizat în baza acestor imagini.
0
2,870
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!