(VIDEO) O Skoda Superb, cu viteză enormă prin centrul Chişinăului, a fost la o secundă distanţă de a spulbera un pieton pe o trecere

21 Septembrie 2023, 09:11
Redacţia PiataAuto.md
Există încălcări de circulaţie pentru care o amendă pare a fi o pedeapsă potrivită. Dar există încălcări atât pe periculoase, încât ne putem da seara că au fost de natură să ia viaţa unui om, la doar o secundă distanţă. Iar asemenea încălcări trebuie lăsate cel puţin şi cu o suspendare a permisului de conducere, pentru a oferi timp de meditare şi conştientizare. Ieri, şoferul unei Skoda Superb a fost surprins prin Chişinău comiţând 3 încălcări simultan, fiind la o singură secundă distanţă de a lua viaţa unui om pe o trecere de pietoni.
Prima din cele 3 încălcări e viteza vizibil mai mare decât cei 50 km/h admişi, iar o expertiză a video-ului, cu măsurarea distanţei de pe stradă, parcursă într-o secundă din video, poate oferi şi dovada pentru asta, chiar şi în lipsa unui radar. Din estimările noastre, distanţa parcursă de Skoda de la momentul în care în video intervine secunda 16 până la cea în care intervine secunda 17 e de circa 25-28 metri, ceea ce echivalează cu 97-100 km/h. Poliţia poate măsura cu instrumente exacte distanţa de la tulpina primului copac din imagine, până la cea dincolo de zebră, cât a fost parcursă de roata faţă a Skodei într-o singură secundă.
Foto: Cele două poziţii ale maşinii, cât durează secunda 16 în video, indică distanţa aproximativă parcursă de Skoda într-o singură secundă, din care se poate deduce viteza

A doua încălcare e folosirea benzii de transport public, iar a treia încălcare este neacordarea priorităţii pietonului, cu crearea unei situaţii de accident şi doar această încălcare e suficientă pentru a suspenda permisul de conducere pentru minim 6 luni.
Rămâne să aşteptăm o reacţie a poliţiei, care să se autosesizeze, or, lipsa de atitudine în acest caz poate duce cu siguranţă la o altă situaţie în care peste câteva zile, săptămâni sau luni, vom auzi despre tragedii produse.

Vezi totul în video-ul de mai jos.

Sursa video: Facebook / grupul Accidente rutiere Republica Moldova
0
5,587
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!