(VIDEO) Tracţiunea faţă, la întrecere cu cea integrală pe două modele japoneze de performanţă, Toyota GR Corolla şi Honda Civic Type-R

9 Septembrie 2023, 12:21
Redacţia PiataAuto.md
Din fericire, în zilele noastre doi producători japonezi mai au modele compacte superbe, cu o putere de circa 300 CP, create cu o inginerie relativ accesibilă, dar excelent de calibrată. Două asemenea modele savuroase sunt actualele Honda Civic Type-R şi Toyota GR Corolla. Honda are în mod tradiţional tracţiune faţă, dar e una din maşinile care-şi poate cel mai bine pune puterea pe puntea faţă. Toyota are tracţiune integrală, creată de foşti ingineri de la Mitsubishi Lancer EVO şi parţial de la Subaru, aşa că şi aici e asigurată o aderenţă excepţională. Cine ar putea învinge?
Toyota vine mai jos într-o ediţie numită Morizo, şi are 300 CP, scoşi din motorul său de doar 3 cilindri turbo, dar cu o capacitate de puţin peste 1,6 litri. Cutia e una manuală, iar tracţiunea, după cum spuneam, e una integrală.
Honda, de cealaltă parte, are un motor de 4 cilindri, de 2,0 litri turbo, care scoate 315 CP. Îi transmite doar punţii faţă, însă, printr-o cutie tot manuală, tot cu 6 trepte.
Deci, cine ar putea câştiga într-o asemenea întrecere, mai ales că ea presupune şi o virare la 180 grade, cu revenire ulterioară. Suspensiile sunt bune şi manevrabile în ambele cazuri, aşa că aici diferenţa va fi mai mult în aderenţă şi putere. Crezi că Toyota va câştiga, nu-i aşa? Aşa am crezut şi noi iniţial.
Dar, de fapt, Honda a demonstrat încă o dată că are ingineri cel puţin la fel de geniali, care au ştiut asigure aderenţa pe puntea faţă, iar maşina a învins! Da, rezultatele au fost apropiate, cursele fiind strânse, dar totuşi, Honda cu tracţiune faţă a câştigat!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
5,451
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!