(VIDEO) Cum arată în acţiune un camion Volvo de offroad, cu betonieră, în versiune americană

14 Octombrie 2023, 10:30
Redacţia PiataAuto.md
În Europa, Volvo are gama FMX pentru camioane specializate în capacităţi de trecere în offroad, cariere sau şantiere de construcţii. Însă puţini dintre cei de pe continentul european ştiu cum arată un camion Volvo de offroad în America de Nord, or, suedezii sunt adevăraţi maeştri în a crea camioane cu aspect şi configuraţie total diferită pentru nord-americani, care arată ca nişte camioane clasice de acolo! Un asemenea camion e şi Volvo VHD.
E un camion care există pe piaţă de 3 ani, dar aspectul acestuia va părea absolut nou pentru mulţi dintre noi. Camionul are anvelope de offroad, gardă la sol mare şi o configuraţie de cabină cu capotă în faţă, tipică Americii de Nord. Şi trebuie să spunem că e unul din cele mai frumoase camioane Volvo actuale!
Acesta poate exista în diverse configuraţii, inclusiv cu 4 punţi dacă e nevoie, iar două sau trei punţi motrice spate. Are doar motoare diesel din familia D11 sau D13, cu puteri cuprinde între 325 şi 500 CP şi poate fi echipat cu o cutie de viteze ranforsată pentru sforţări extreme în offroad, care poate avea şi două trepte suplimentare pentru deplasări foarte lente, ca un demultiplicator de cuplu.
Deci, având toate astea, Volvo VHD e unul din camioanele alea durabile şi indestructibile în SUA, făcut pentru a munci din greu şi mai ales pentru a nu dezamăgi niciodată prin defecţiuni. Suedezii pun mare accent pe fiabilitatea exemplară a acestui camion, şi pe faptul că avansul lui tehnologic le face munca grea mai inteligentă şoferilor, iar cu un asemenea design el e perceput ca un camion tipic american, chiar dacă are o inginerie suedeză în el.
Vezi mai jos câteva video-uri în acţiune cu el. Arată atât de bine, încât mulţi pasionaţi de camioane din Europa şi-ar dori ca acesta să fie disponibil şi prin părţile noastre, cu siguranţă.
0
2,382
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!