Modele Lucid vor putea încărca alte maşini electrice, aflate la limita energiei în bateriile lor

9 Noiembrie 2023, 23:37
Redacţia PiataAuto.md
Modelele Lucid au o autonomie foarte mare, unele din ele fiind certificate la pese 800 km cu o singură încărcare. Acum aceste modele Lucid vor putea alta oferi din electricitatea stocată în bateriile lor şi altor automobile. Lucid a lansat azi funcţia RangeXchange, care poate face acest lucru în anumite condiţii.
În primul rând, proprietarii de Lucid care vor dori să folosească această funcţie, vor trebuie să facă o actualizare de soft. În al doilea rând, vor trebui să cumpere un cablu special, care să permită conectarea fizică între două porturi de acelaşi fel.
Ce de la Lucid spun că, în funcţie de modelul care fi receptorul de energie, încărcarea poate atinge între 40 şi 65 km per oră, iar dacă ar fi să vorbim în parametri de putere, aceasta va atinge 9,6 kW. Nu e mult, dar în cazul în care altcineva ar rămâne cu bateria aproape de epuizare, un asemenea model Lucid poate fi un salvator în mijloc de trasee.
Şi, pentru că vorbim de porturi standard, modelele Lucid devine astfel capabile să încarce orice alte maşini electrice, subliniindu-şi avansul tehnologic. Iar imaginea publicată de Lucid odată cu această lansare are o Tesla în rol de maşină care are nevoie de ajutor. O tachinae subtilă din partea celor de la Lucid, deci.
1
2,056
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!