Primăria Chişinău construieşte noi benzi separate de virare la dreapta pe Calea Orheiului, pentru a fluidiza principala arteră nordică de acces în oraş

24 Noiembrie 2023, 09:56
Redacţia PiataAuto.md
Primăria Chişinău a început construcţia de noi benzi separate de virare la dreapta la intersecţia străzilor Socoleni şi Calea Orheiului, pentru a fluidiza traficul din această intersecţie prin crearea unei benzi adiţionale pentru virare la dreapta fără semaforizare, dar cu acordare de prioritate. Astfel, vehiculele care virează la dreapta vor putea traversa intersecţia mai repede, fără a aştepta la semafor şi fără a contribui la formarea şirurilor lungi de vehicule de la semafor
O asemenea soluţie pe Calea Orheiului a fost aplicată pentru prima dată în luna mai 2022, în direcţia virării dinspre Calea Orheiului spre Studenţilor şi anterior de pe Studenţilor pe Calea Orheiului. Acele soluţii au fost cu adevărat eficiente, mai ales cea de pe Calea Orheiului în tandem cu formarea de 4 benzi de circulaţie, 3 dintre care au rămas pentru deplasare înainte şi una pentru virare la stânga.
Odată cu aplicarea acelei soluţii, congestia de trafic în direcţia ieşirii din Chişinău spre nordul ţării a fost redusă practic total la această intersecţie, care anterior avea rânduri de sute de metri aproape la orice oră a zilei. O degajare medie a avut loc şi pe strada Studenţilor, acolo traficul rămânând uneori aglomerat din cauza unei singure benzi care merge înainte. Însă, oricum, traficul de aici e mai liber decât era anterior.
Prin urmare, bazându-se pe experienţa cu adevărat bună, primăria Chişinău multiplică acum această soluţie şi pentru virarea de pe Socoleni la dreapta pe Calea Orheiului şi, din câte înţelegem, ar putea urma şi o soluţie similară pentru virarea de pe Calea Orheiului pe Socoleni.
Lucrările la construcţia noii benzi adiţionale de pe Socoleni spre Calea Orheiului au şi demarat deja. Va fi creată nu doar o bandă adiţională de virare separată, ci şi insuliţe de siguranţă pentru pietoni şi căi sigure de traversare pentru aceştia.
1
1,487
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!