(VIDEO) Koenigsegg CCGT, maşina creată acum 15 ani pentru competiţii sportive, va împlini abia acum visul creatorului său

24 Noiembrie 2023, 17:45
Redacţia PiataAuto.md
Koenigsegg e un producător adorat pentru ingineria şi autenticitatea sa, iar fondatorul acestei mărci, Christian von Koenigsegg, a fost omul care şi-a lăsat întotdeauna la vedere entuziasmul său profund pentru inginerie, trezind fascinaţia fanilor. Acum 15 ani, Christian voia să creeze un bolid al mărcii care să demonstreze ce poate face un Koenigsegg şi pe un circuit sportiv, în rigorile stricte de motorsport. A creat maşina, pe nume CCGT, dar regulamentele internaţionale s-au schimbat şi clasa GT1 a fost anulată în totalitate, lăsând maşina în afara standardelor de calificare. Acum, după 15 ani, acea maşină va reaprinde scânteia visului neîmplinit al creatorului său şi va concura cu modelele din acea perioadă, demonstrând acum ce ar fi putut face atunci.
După 15 ani, modelul poate concura deja la clasa GT-urilor istorice, care cuprinde standarde mai relaxate şi mai largii, iar astfel Koenigsegg CCGT a putut fi admis în competiţie.
Producătorul suedez nu anunţă exact unde va concura legendara sa maşină, sau când va avea loc prima cursă, dar a filmat şi publicat un video superb, în care maşina legendară aleargă din nou pe circuit, la turaţii maxime, antrenându-şi pentru a-şi relua cariera ratată atunci, şi a o duce acum la înălţimile potenţialului său.
În imagini apar şi creaţiile noi ale mărcii, menţionându-se legătura între generaţii. Doar că acum urmaşii vor fi spectatorii unei reveniri în forţă a tatălui, care-şi va duce la bun sfârşit lupta de acum 15 ani.
Modelul original, CCGT, avea curca 1.000 kg greutate şi era propulsat de un V8 de 5,0 litri, aspirat natural. Maşina era atât de uşoară, încât trebuia să ia 100 kg de balast la bord, ca să aibă miniumul de 1.200 kg, cerut de regulament.
Koenigsegg promite să ofere mai multe informaţii în curând. Până atunci, suedezii ne furnizează deliciului video-ului de mai jos.
0
4,965
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!