(VIDEO) Acesta e un Moş Crăciun care a schimbat sania cu reni pe o dronă electrică Jetson

21 Decembrie 2023, 13:45
Redacţia PiataAuto.md
Atunci când a inventat dronele Jetson, suedezul Tomasz Patan a avut viziunea ca acestea să servească drept formă individuală de transport, care să ajute la evitarea ambuteiajelor şi să ofere rapiditate în deplasări pe distanţe relativ scurte, acolo unde se pierde foarte mult timp pe trasee sinuoase şi aglomerate. Despre aceste drone Jetson scriam încă acum un an, iar promisiunea startup-ului era că livrările propriu-zise vor demara la sfârşitului anului 2023.
Acum, însă, în loc de vreun anunţ oficial al unui start de livrări, cei de la Jetson publică un video în care arată ce ar putea face un Moş Crăciun de sărbători, care ar schimba sania cu reni pe o dronă electrică Jeston. Până la urmă, în acest caz Moşul chiar ar putea veni zburând pe cer, împlinind o mare parte din datele legendei.
Iar drona Jetson e şi suficient de rapidă încât să permită deplasări eficiente ca şi timp consumat, or, ea atinge 102 km/h în zbor, şi poate lua o altitudine de 500 metri deasupra pământului. Bateria dronei, însă, are o autonomie pentru doar 20 minute de zbor, după care drona trebuie încărcată timp de o oră la priză.
Partea bună e că şi drumul spre priză poate fi făcut în linie dreaptă. Drona cântăreşte 86 kg cu tot cu bateria de la bord şi e prevăzută să poată transporta un pilot de maxim 95 kg. Cei de la Jetson spun că deplasarea cu drona lor în limite unui oraş sau chiar spre suburbii permite economisirea a 88% din timpul dedicat de obicei acestor deplasări.
Drona electrică individuală nu e ieftină, însă. Preţul ei se cifrează la puţin sub 100.000 dolari.
Vezi video-ul publicat de Jetson mai jos.
0
1,737
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!